Champions League

Atletico nakon jedanaesteraca izbacio Inter i prošao u četvrtfinale

Atletico Madrid odigrao je možda najbolju utakmicu sezone i nakon lutrije jedanaesteraca eliminirao je favorizirani Inter i osigurao plasman u četvrtfianale Lige prvaka!
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter, aktualni viceprvak Europe, poveo je protiv Atletica u 33. minuti golom Dimarca, a dvije minute kasnije izjednačio je Griezmann.

U 87. minuti je 2:1, odnosno ukupnih 2:2 i produžetke, domaćinu osigurao Memphis Depay, a odluka je na kraju postignuta tek nakon jedanaesteraca.

Mogla je momčad Diega Simeonea riješiti sve u 90 minuta, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade zicer promašio Riquelme. 

Vratar Jan Oblak bio je junak Madriđana s dva obranjena penala, a tragičar Itera je na kraju bio Lautaro Martinez, koji je promašio zadnji udarac s bijele točke, šutiravši visoko preko gola. 

Sveukupno, kod domaćina je neuspješan bio samo Saul Niguez, kojem je obranio vratar Sommer, a kod gostiju Sanchez, Klaassen i Martinez.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Tako smo doznali posljednja dva putnika u četvrtfinale Lige prvaka. Dosad su se tamo plasirali Real Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern, PSG i Arsenal, a u srijedu su im se priključili Atletico Madrid i Borussia Dortmund.

Kopirati
Drag cursor here to close