Glavni sudac se nije proslavio

Sudac dva puta svirao kraj, niti jednom na vrijeme

"Dugo sam trener, ali ovako nešto nikad nisam vidio. Čak se i četvrti sudac spremao podići ploču kako bi pokazao koliko će minuta nadoknade još biti, a onda se začuo zvižduk za kraj susreta" kazao je izbornik Tunisa Mondher Kebaier.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2022. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utakmica današnjeg programa u Kamerunu je završena na krajnje čudan, pomalo nevjerojatan način. Susret prvog kola skupine F na afričkom Kupu nacija u kojem je Mali pobijedio Tunis s 1:0, obilježili su katastrofalni propusti zambijskog suca Jannyja Sikazwe koji je dva puta prije vremena svirao kraj utakmice.

Prvi put je to napravio u 85. minuti utakmice, ali je na sugestiju pomoćnog suca odlučio nastaviti susret. Međutim, samo četiri minute kasnije, Sikazwe je nastavio svoj show jer je još jednom prije vremena označio kraj susreta. Da stvar bude gora, u tom drugom poluvremenu Sikazwe je svirao dva jedanaesterca, nekoliko puta se uključivao VAR, obavljale izmjene, dao je crveni karton Toureu iz Malija, pa su mnogi očekivali da će se igrati barem još pet minuta najmanje. Igrači Malija su se vratili na teren, no Tunižani su ostali u svlačionici i po svemu sudeći pripremaju žalbu.

"Ovako nešto je nedopustivo. Sudac nam je oduzeo sedam, osam minuta. Njegova odluka je neobjašnjiva. Igrači su već bili u ledenoj kupki kada su nas pozvali da se vratimo van. Dugo sam trener, ali ovako nešto nikad nisam vidio. Čak se i četvrti sudac spremao podići ploču kako bi pokazao koliko će minuta nadoknade još biti, a onda se začuo zvižduk za kraj susreta" kazao je izbornik Tunisa Mondher Kebaier.

Video: Controversial Game: Mali Vs Tunisia as referee ends Game

Što se tiče same utakmice, Ibrahima Kone je u 48. minuti realizirao jedanaesterac za vodstvo Malija.Tunižani su mogli osvojiti bod i zabiti na isti način, ali je 77. minuti udarac s bijele točke Khazrija obranio vratar golman Malija Mounkoro.

U drugom susretu ove skupine tri boda je osvojila Gambija, također minimalnim trijumfom 1:0. Ablie Jallow je bio strijelac u desetoj minuti utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close