Važan trijumf na startu

Vaha i Maroko slomili Ganu

Trenutak odluke se dogodio u 83.minuti, kada je napadač Angersa Soufiane Boufal postigao jedini gol na utakmici nakon greške Parteya.
Sport / Nogomet | 10. 01. 2022. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maroko Vahida Halilhodžića je uspješno startao pobjedom na Afričkom kupu nacija. U prvom susretu skupine C, Maroko je uspio savladati glavnog konkurenta za prvo mjesto, Ganu 1:0. Trenutak odluke se dogodio u 83.minuti, kada je napadač Angersa Soufiane Boufal postigao jedini gol na utakmici nakon greške Parteya.

Iako je na terenu bilo dovoljno kvalitetnih zvijezda, malo toga se na terenu vidjelo zanimljivog, uostalom kao i na svim utakmica Afričkog kupa nacija do sada. Jako malo velikih prilika, puno više opreznosti.

U taktičkom nadmudrivanju Halilhodžića i Milovana Rajevca, Vaha je prvi povukao potez je na teren poslao Tissoudalija umjesto Louza u 78.minuti, što se isplatilo. Rajevac je tek nakon primljenog gola napravio trostruku izmjenu. Jordan Ayew, Joseph Paintsil i Kamaldeen Sulemane su napustili teren, a priliku su dobili Benjamin Tetteh, Fatawu Issahuku i Daniel-Kofi Kyereh, ali se rezultat nije promijenio. Čak je u toj završnici Maroko bio bliže drugom golu, u šansi se našao Romain Saïss.

Poslao je Rajevac u posljednjim trenucima i nekadašnjeg igrača Zvezde, Richmond Boakye, ali je ostalo 1:0. U nastavku turnira Maroko mora još igrati protiv Gabona i Komora, a plasman u nokaut fazu će izboriti po dvije najbolje selekcije iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane i zbog toga ova pobjeda Maroka svakako ima svoju težinu.

Video: Morocco vs Ghana Highlights

U ostalim susretima, Gvineja je sa 1:0 pobijedila Malawi u utakmici prvog kola skupine B u Bafoussamu. Jedini gol na utakmici kojom je Gvineja stigla do prvih bodova postigao je u prvom poluvremenu Issiaga Sylla. Malawi, kojem je ovo treći nastup na Afričkom kupu nacija i prvom od 2010., ima 13 članova momčadi zaraženih COVIDOM-19.

Gvineja se zahvaljujući ovoj pobjedi izjednačila sa Senegalom na vrhu ljestvice. Senegal je u ranije odigranoj utakmici sa 1:0 pobijedio Zimbabve pogotkom Sadia Manea u 97. minuti iz jedanaesterca.

Kopirati
Drag cursor here to close