Nakon pobjede nad Ganom

Vaha: Mladi igrači pokazali odlučnost

"Sretan sam, jer su ovi mladi igrači pokazali odlučnost, želju da predstave svoju zemlju na najbolji način. Igrali smo protiv respektabilnog protivnika, jedne od boljih reprezentacija na ovom turniru i znali smo da će biti teško" kaže Vaha.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo jednom su osvojili Afričku kup nacija. Davne 1976. godine, kada se igralo drugim sustavom. U finalnoj skupini su tog ožujka dobili Egipat, Nigeriju, bod protiv Gvinije je bio dovoljan za proslavu naslova. Godinama poslije, Maroko je uvijek imao dobru selekciju, ali nije uspijevao ponoviti rezultat Farasa, "Chérifa" Fetouija, Al-Hazaza.

Sada ih opet mnogi vide kao jednog od kandidata za naslova iako realno u ovom trenutku u svojoj postavi nemaju velikih zvijezda kao recimo Egipat, Senegal, Obala Bjelokosti. Ipak na startu turnira, Maroko je uspio osvojiti tri boda protiv jake, kvalitetne Gane. Naravno da su nakon utakmice u taboru reprezentacije Maroka bili itekako zadovoljni, kako strijelac gola za pobjedu, tako i sam izbornik Halilhodžić.

" Situacija je malo komplicirana. Imamo problema s ozljedama 3-4 vrlo važna igrača, par igrača pod koronom i zato sam posebno ponosan na ove igrače. Sretan sam, jer su ovi mladi igrači pokazali odlučnost, želju da predstave svoju zemlju na najbolji način. Igrali smo protiv respektabilnog protivnika, jedne od boljih reprezentacija na ovom turniru i znali smo da će biti teško. Nadam se da će igrači znati kapitalizirati svoju odlučnost, povjerenje koje im je ukazano u nastavku turnira" rekao je nakon utakmice Halilhodžić koji i u najavi turnira nije previše forsirao status favorita reprezentacije Maroka.

"Došli smo s velikim ambicijama, želimo nešto napraviti, ova utakmica je pokazala da smo na dobrom putu. Sjajna prošla godina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo daje nam vjeru. Mladi smo i gladni. Čeka nas i baraž za SP u ožujku. Sve to moramo svladati kako bi momčad izrasla. Izvrsno je raspoloženje, a i cijela država je fanatična za nogomet i prati nas", dodao je Vaha.

Kopirati
Drag cursor here to close