Tomasz Kwiatkowski

Stradao Poljak iz VAR sobe

Naime, sudac Tomasz Kwiatkowski koji je bio u VAR sobi za vrijeme ogleda, večeras je trebao biti i u VAR sobi na susretu Lige prvaka između Real Sociedada i Red Bull Salzburga, ali je skinut na dan utakmice.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener i igrači Newcastle Uniteda ljuti su zbog kaznenog udarca koji je poljski sudac Szymon Marciniak dosudio za Paris Saint-Germain u posljednjim minutama dvoboja petog kola Lige prvaka na Parku prinčeva, a iz kojeg je Kylian Mbappe izjednačio na 1-1 i tako donio važan bod svojoj momčadi. Uoči zadnjeg kola na čelu ljestvice u skupini F je Borussia Dortmund koja je s 10 bodova osigurala plasman u osminu finala. PSG je drugi sa sedam bodova, a po pet bodova imaju Newcastle i Milan.

Da je momčad Eddieja Howea na Parku prinčeva uspjela zadržati vodstvo koje joj je donio Alexander Isak golom u 24. minuti, engleskom klubu bi pobjeda u zadnjem kolu jamčila prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. No, zahvaljujući dvojbenom kaznenom udarcu PSG je taj koji pobjedom u zadnjem kolu na gostovanju u Dortmundu može izboriti osminu finala.

Sporni trenutak se dogodio u petoj minuti sučevog dodatka, kad je Tino Livramento unutar kaznenog prostora blokirao ubačaj Ousmanea Dembelea, a lopta ga je prvo pogodila u tijelo, od kojeg se odbila u ruku. Szymon Marciniak u prvom trenutku nije dosudio ništa, da bi na intervenciju iz VAR sobe pogledao usporenu snimku i pokazao na bijelu točku na čuđenje svih u engleskom taboru.

"Po mom mišljenju to nije bila ispravna odluka. Treba uzeti u obzir mnogo faktora u tom trenutku, brzinu prije svega. Radi se o odbijancu, a kad se gleda usporeno stječe se potpuno drugačiji dojam. Lopta prvo udara u prsa, odbija se i potom udara u ruku. No, ruka nije u neprirodnom položaju, nalazi se uz tijelo, ali je u pokretu jer se i igrač kreće. Za mene je to loša odluka i frustrirajuća za nas, jer se dogodila u vrlo kasnoj fazi utakmice, izjavio je trener Newcastle Uniteda Eddie Howe.

Glavni sudac Szymon Marciniak je odluku donio nakon konzultacije s VAR sobom u kojoj je sjedio njegov sunarodnjak Tomasz Kwiatkowski, kojemu je pomagao hrvatski sudac Ivan Bebek.

Naime, sudac Tomasz Kwiatkowski koji je bio u VAR sobi za vrijeme ogleda, večeras je trebao biti i u VAR sobi na susretu Lige prvaka između Real Sociedada i Red Bull Salzburga, ali je skinut na dan utakmice.

S druge strane, Ivan Bebek – koji je asistirao Kwiatkowskom na istom ogledu - nije kažnjen i on će večeras biti VAR sudac utakmice između Benfice i Intera. Razlog zašto Bebek nije kažnjen je taj što je za poziv glavnom sucu na pregled snimke odgovoran VAR sudac, a ne AVAR. Inače može i AVAR biti kriv ako je sudjelovao u krivoj odluci, ali očito je Uefa u ovom slučaju zaključila da nije. Bebek će sutra biti i VAR sudac na ogledu Europske lige između Freiburga i Olympiacosa

 

Kopirati
Drag cursor here to close