Rasplet "skupine smrti"

Bijes u Engleskoj zbog "pljačke u Parizu", sudjelovao i hrvatski sudac

Sudac Szymon Marciniak prvo je ignorirao situaciju u šesnaestercu engleskog sastava, ali onda se javila VAR soba.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Jamaal Lascelles prosvjeduje sucu Szymonu Marciniaku

Rasplet "skupine smrti", kako su mnogi nazvali skupinu F Lige prvaka, u velikoj je mjeri vjerojatno odlučio kontroverzni kazneni udarac za PSG-ovo izjednačenje (1:1) protiv Newcastlea dosuđen duboko u sudačkoj nadoknadi.

Uoči posljednjeg kola vodi Borussia Dortmund s 10 bodova, sedam ima PSG, a po pet Newcastle i AC Milan. No taj je poredak mogao biti bitno drugačiji da se Parižani u osmoj minuti sudačke nadoknade golom Mbappea s bijele točke nisu spasili od poraza.

Sudac Szymon Marciniak prvo je ignorirao situaciju u šesnaestercu engleskog sastava, ali onda se javila VAR soba. Poljski sudac je nakon pregleda snimke ipak dosudio jedanaesterac, procijenivši da je igranje rukom Tina Livramenta , kojem se lopta od prsa odbila do lakta, dovoljno za najstrožu kaznu, prenosi HRT.

Glavni VAR sudac bio je Poljak Tomasz Kwiatkowski, a pomagao mu je hrvatski sudac Ivan Bebek.

Igrači Newcastlea protestirali su burno nakon utakmice, a i druge reakcije u Engleskoj na ovu odluku nisu baš bile pristojne.

- Učini mi uslugu, čovječe. Koja hrpa sra*a, napisao je legendarni napadač "Svraka" Alan Shearer na društvenim mrežama.

Druga engleska legenda Michael Owen je rekao:

- Nikad u milijun godina to nije bio jedanaesterac, dalje smo nego ikad od dosljednosti u procjeni igranja rukom.

Jermaine Jenas je poručio:

- A što bi Livramento trebao učiniti s rukama, omotati ih oko leđa? Bijesan sam jer igrači su dali sve od sebe i trebala je to biti jedna od onih povijesnih pobjeda. Newcastle je opljačkan!

Vratar Newcastlea Nick Pope rekao je u izjavi nakon utakmice da je odluka suca "loša za nogomet", a bivši napadač Liverpoola Stan Collymore poručio je na X-u samo "VAR, molim te, umri".

U zadnjem kolu PSG će u goste već sigurnoj Borussiji, dok Newcastle dočekuje AC Milan. I Englezi i Talijani nadaju se pobjedi i prolasku među 16 najboljih, no za to će im sad trebati pomoć Borussije Dortmund.

Kopirati
Drag cursor here to close