Opet VAR, opet polemike

Owen: To nije penal, niti za milijun godina

"Ovo je slomilo srca igrača Newcastlea, a imali su tako dobar nastup. Nikada u milijun godina to nije bio jedanaesterac. Dalje smo nego ikad od primjene dosljednosti u pravilu igranja rukom," kaže Michael Owen.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VAR, VAR i ponovo kontroverze. U vrlo izjednačenoj skupini i super važnoj utakmici, PSG je bio na koljenima, ali je uhvatio bod
protiv Newcastlea. Remi koji je dodatno zakomplicirao situaciju. PSG uoči posljednjeg kola ima sedam bodova, dok Newcastle i AC Milan imaju po pet, ali ta slika je mogla biti drugačija

Kylian Mbappé zatresao je mrežu s bijele točke i poravnao na 1:1 nakon što je sudac donio odluku o kojoj se naveliko raspravlja i zbog koje navijači Newcastlea žestoko negoduju.

Naime, u samoj završnici utakmice Szymon Marciniak prvo je ignorirao situaciju u šesnaestercu engleskog sastava, ali onda je intervenirao VAR pa je poljski sudac nakon pregleda snimke dosudio jedanaesterac procijenivši da je igranje Tina Livramenta rukom dovoljno za najstrožu kaznu (lopta se od prsa odbila u lakat). U VAR sobi bili su Poljak Tomasz Kwiatkowski i hrvatski sudac Ivan Bebek kao asistent.

Video: PSG - Newcastle 

Mbappé je bio precizan, gosti bijesni, a javno su svoje razočaranje podijelile i neke nogometne legende.

"Čovječe, učini mi je***u uslugu. Kakva gomila sr***", poručila je preko društvenih mreža ikona Newcastlea Alan Shearer, a Michael Owen dodao je:

"Ovo je slomilo srca igrača Newcastlea, a imali su tako dobar nastup. Nikada u milijun godina to nije bio jedanaesterac. Dalje smo nego ikad od primjene dosljednosti u pravilu igranja rukom."

Oglasio se i Gary Lineker:
"Neka mi netko objasni kako je ovo jedanaesterac za PSG. Ovo je smijurija."

Kopirati
Drag cursor here to close