Špekulacije s Otoka

Što se događa s Rashfordom? Van Dijk napušta Anfield ?

Rashford je prijavio da je bolestan te propustio trening koji je bio u petak, kao i utakmicu za vikend. Naknadno su procurile fotografije 26-godišnjeg napadača kako "tulumari“ u Belfastu dan prije nego se javio treneru da je bolestan.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2024. u 01:13 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni svijet okupiran je informacijama koje pristižu iz minute u minutu glede transfera igrača jer se prijelazni rok bliži kraju. No, donosimo dvije priče iz Engleske koje su unatoč važnosti prijelaznog roka poprimile početne stranice tamošnjih medija.

Riječ je o napadaču Manchester Uniteda, Marcusu Rashfordu, kojemu disciplina očito nije jača strana, te izjavi Virgila van Dijka, nizozemskog stopera i stupa obrane engleskog Liverpoola, o mogućem napuštanju Redsa po isteku ugovora, koji ističe u ljeto 2025. godine.

(Ne)disciplina Marcusa Rashforda

Više je nego evidentno da u Manchester Unitedu ne cvatu ruže. Momčad Erika ten Haga ne izgleda dobro ove sezone. Nalaze se na 8. mjestu Premier lige, te je nekadašnji engleski prvak sada u ogromnom deficitu za vodećim Liverpoolom, „Crveni Vragovi“ zaostaju čak 16 bodova od prvog mjesta, te 8 od posljednjeg, petog, mjesta, koje vodi u europska natjecanja.

Glavna zvijezda ovog kluba, engleski napadač Marcus Rashford, čini se pravi neugodne situacije klubu. Naime, Rashford je protekli vikend propustio utakmicu FA Kupa protiv Newporta, zbog bolesti. Barem je tako javio treneru ten Hagu. United je u toj utakmici slavio 2:4 i plasirao se u osminu finala kupa, no nedugo nakon završetka utakmice isplivale su čudne fotografije koje inkriminiraju Rashforda i razlog njegovog odsustva sa utakmice.

Rashford je prijavio da je bolestan te propustio trening koji je bio u petak, kao i utakmicu za vikend. Naknadno su procurile fotografije 26-godišnjeg napadača kako "tulumari“ u Belfastu dan prije nego se javio treneru da je bolestan.

Ovo nije prvi slučaj da igrači i ten Hag nemaju homogenost. Već je otprije ten Hag igrača otpisao zbog "(ne)discipline“ ili nedovoljne fizičke spreme. Žrtva nizozemskog stratega bio je Jadon Sancho, krilni napadač koji je najbolje godine svoje karijere proveo u dortmundskoj Borussiji.

On je prošle godine krajem devetog mjeseca napustio trening zbog neslaganja sa trenerom. Ten Hag je naknadno izjavio kako nije zadovoljan njegovim pristupom na treningu i životu van nogometa. Na kraju je Sancho završio na posudbi u Dortmundu.

Trener Uniteda nije želio mnogo pažnje davati ovoj situaciji na konferenciji za medije, te je bio vrlo škrt na riječima. Izjavio je kako je Rashford prijavio da je bolestan i da to onda postaje interna stvar, koju će on s Englezom riješiti privatno.

Brojne legende kluba s Old Trafforda osvrnule su se na trenutnu situaciju u klubu, a jedan od najglasnijih je legenda engleske reprezentacije i stup obrane Manchestera, Rio Ferdinand. On je gostovao u jednom podcastu gdje je iskazao svoje mišljenje povodom ove situacije:

"Način na koji je trener odgovorio na pitanje, govori mi da nije zadovoljan onim što se dogodilo. Nešto nije u redu. Klub je razapet na sve strane, igrači s njegove pozicije bili su šikanirani od kluba."

"Jedan je završio na posudbi u Dortmundu, drugi više nije u klubu. Puno je buke oko kluba, ti si jedan od iskusnijih igrača, vrijeme je da spustiš loptu. To ti je dužnost."

Kako će se razviti ovaj slučaj ten Haga s Rashfordom, vrijeme će pokazati. United je izjavio kako je Rashford preuzeo odgovornost i da je priključen ekipi.

Činjenica je da je Englez dao puno toga za klub, ali u ovom slučaju je on taj koji je u krivu i trebao bi pretrpjeti eventualne posljedice svog ponašanja.

Van Dijk napušta Liverpool?

Nakon što je Jurgen Klopp najavio odlazak s klupe Liverpoola, krenule su glasine i da glavni obrambeni igrač i jedan od najboljih igrača lige, Nizozemac Virgil Van Dijk razmišlja o svojoj budućnosti u ovom klubu.

Na pitanje novinara vidi li se u „novoj eri Liverpoola bez Kloppa", izjavio je kako nije siguran:

"Teško je to pitanje. Trenutno ne mogu dati odgovor na to pitanje."

Smatra kako će sada doći do velikih promjena u klubu i da mora vidjeti u kojem će se smjeru to sve odvijati:

"Klub će imati puno posla. Zamijeniti trenera, a pored njega i cijeli njegov stožer, uz još dosta ostalih stvari koje će se promijeniti."

"Zanima me u kojem će smjeru to sve ići. Kada se to razjasni, vidjet ćemo kakva je situacija. Trenutno ne mogu ništa više reći."

Van Dijk ima ugovor s Liverpoolom koji ga veže do ljeta sljedeće godine, a do tada će vjerojatno Nizozemac dobiti odgovor na sva pitanja koja mu trenutno 'lete' po glavi. Jurgen Klopp također je prokomentirao izjave defenzivca Liverpoola:

"Volio bih da se svi smirite. Ne trebate se brinuti. 100 % sam siguran. Ima dovoljno vremena za odluku. Imajte na umu da ovi momci vole Liverpool."

Kopirati
Drag cursor here to close