Prvi put pod ovim imenom

Srbija nekako osvojila bod i izborila plasman u Njemačku

Na kraju je Srbija uspjela remizirati protiv najslabije selekcije u skupini, Babić je bio strijelac gola, osam minuta prije kraja što je bilo dovoljno za 14 bodova i drugo mjesto.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2023. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija ja po prvi put u povijesti kao reprezentacija pod tim imenom, izborila nastup na Europsko prvenstvu. Posljednji put je to bila selekcija tadašnje FR Jugoslavije, na Europskom prvenstvu u Belgiji i Nizozemskoj prije 23 godine.

Prije konačnog raspleta računica je bila jasna. Srbija protiv Bugarske ne smije izgubiti. I malo je nedostajalo da se dogodi veliko iznenađenje. Srbija jeste od početka napadala i do prednosti je stigla nakon 16 minuta igre. Tadić je centrirao, Gudelj šutirao glavom i pogodio prečku, lopta se odbila pravo na glavu Miloša Veljkovića koji pogađa za 1:0.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, a s obzirom na to da su Mađari u tim trenucima gubili od Crne Gore s 1:0, činilo se da bi izabranici Dragana Stojkovića mogli i do prvog mjesta. Međutim, situacija se u drugom poluvremenu počela komplicirati. Bugari su okrenuli golovima Ruseva u 59. i Despodova u 69. minuti, ali srećom po Srbiju preokret prave i Mađari.

Na kraju je Srbija uspjela remizirati protiv najslabije selekcije u skupini, Babić je bio strijelac gola, osam minuta prije kraja što je bilo dovoljno za 14 bodova i drugo mjesto. Crna Gora je ostala kratka tri boda. Naravno, Mađarska je prva.

"Nakon toliko godina ćemo imati svoju ekipu na Europskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su trčali, borili se i nisu se predavali. I kada smo bili u rezultatskom zaostatku, vjerovali su da mogu do gola. Upozoravao sam da moramo biti jako oprezni. Znate da su ove utakmice na psihološkom planu teške. Nije to lako izdržati, ali momci su pokazali mentalitet koji treba da krasi jednu ekipu. Zasluženo idemo u Njemačku. Važno je da smo ciklus završili na najbolji mogući način. Ovo je poklon naciji, našoj državi. Poklon svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas. Podvlačim, ovo je veliki dan za srpski nogomet", rekao je nakon utakmice Dragan Stojković Piksi.

Kopirati
Drag cursor here to close