Kvalifikacije za EURO 2024

Mađarska golom u 97. minuti izborila Europsko prvenstvo

Pogotkom u sedmoj minuti sudačke nadoknade Mađarska je na gostovanju u Bugarskoj izborila remi 2-2, osvojivši bod kojim je osigurala plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2023. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarskoj je protiv Bugarske trebao barem bod ili da kasnije večeras Crna Gora ne svlada Litvu kako bi osigurala jednu od prve dvije pozicije u skupini G.

Na koncu su Mađari u dramatičnoj utakmici izvukli bod i sada imaju nedostižnih sedam bodova više od trećeplasirane Crne Gore ispred koje su još dvije utakmice.

Mađarska je tako postala deseta reprezentacija koja je osigurala EP nakon Engleske, Francuske, Španjolske, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Austrije i domaćina Njemačke.

Gosti su u susretu igranom u Sofiji poveli u 10. minuti golom Martina Adama. Spas Delev je u 24. minuti izjednačio, no Bugarska je od 37. minute igrala bez isključenog Valentina Antnova. Međutim, u 57. minuti i Mađari su ostali s igračem manje nakon što je isključen Miloš Lerkez.

Domaćin je okrenuo rezultat golom Kirila Despodova u 79. minuti iz jedanaesterca, a kada se već činilo da će Bugari upisati prvu pobjedu, Alex Petkov je nesretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 2-2 i veliko mađarsko slavlje.

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini A je i prije ovog kola sve bilo riješeno - već u listopadu kvalificirale su se reprezentacije Španjolske i Škotske, a tek u zadnjem kolu doznat ćemo i tko će biti pobjednik skupine.

Gruzija i Škotska su remizirale rezultatom 2-2. Oba gola za Gruziju zabio je napadač Napolija Kviča Kvaratškelia (15, 57), dok je za Škote strijelac bio veznjak Manchester Uniteda Scott McTominay (49, 90+3).

Španjolci su na Cipru svladali domaćina rezultatom 3-1. Yamal (5), Oyarzabal (22) i Joselu (28) bili su strijelci za Furiju, dok je za Ciprane pogodio Pileas (75).

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini F Austrija je na gostovanju pobijedila Estoniju sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice.

Azerbajdžan je pobijedio Švedsku sa 3-0 u susretu koji nije imao neku važnost, a strijelci su bili Emin Mahmudov (3, 89) i Renat Dadasov (6).

Domaćin je od 57. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Bahlul Mustafazade, javlja Hina.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close