Kvalifikacije za EURO 2024

Ronaldov rekord, Srbija izvukla bod u Bugarskoj, Moldavija iznenadila Poljsku

Nakon što je Luksemburg u Zenici svladao Bosnu i Hercegovinu sa 2-0, iznenađenje je priredila i Moldavija u skupini E porazivši Poljsku sa 3-2 nakon što su gosti vodili sa 2-0.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljaci su u režiji "Lewandowski - Milik" nakon prvog poluvremena vodili sa 2-0. Gosti su poveli u 12. minuti golom Arkadiusza Milika kojem je asistirao Robert Lewandowski.

U 34. minuti su zamijenili uloge. Napadač Juventusa je postao asistent, a napadač Barcelone je zabio gol za sigurnih 2-0.

No, u nastavku je uslijedio preokret. Domaćin je u 48. minuti smanjio golom Iona Nicolaescua, a isti je igrač zatresao poljsku mrežu i u 64. minuti, no pogodak je poništen zbog prekršaja u napadu.

Međutim, deset minuta prije kraja najbolji moldavski igrač je uspio izjednačiti na 2-2. Moldavija na tome nije stala, Vladislav Baboglo je u 85. zabio za 3-2 i veliku pobjedu domaćina.

U skupina G Bugarska i Srbija su remizirale 1-1.

Kiril Despodov je u 47. minuti zabio za 1-0, a izjednačio je Darko Lazović u sedmoj minuti nadoknade.

Mađarska je sa 2-0 porazila Litvu.

Barnabas Varga je u 32. minuti doveo Mađarsku u vodstvo na asistenciju Roland Sallaija koji je u 83. postavio konačnih 2-0.

Mađarska i Srbia vode sa po sedam bodova, a Crna Gora je treća sa četiri boda.

     
       Standings provided by Sofascore     

Portugal je na krilima slavljenika Cristiana Ronalda na gostovanju pobijedio Island sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je 89. minuti susreta, a bio je to njegov 123. gol u 200. nastupu za nacionalnu vrstu. CR7 je time postao prvi nogometaš u povijesti koju je za jednu reprezentaciju zaigrao 200 puta.

Bivši napadač Manchester Uniteda i Real Madrida, koji trenutačno nosi dres saudijskog kluba Al-Nassra za reprezentaciju je debitirao u kolovozu 2003. u susretu protiv Kazahstana ušavši u igru umjesto Luisa Figa.

Island je od 81. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Willum Thor Willumsson.

Identičnim rezultatom je Slovačka na gostovanju pobijedila Lihtenštajn, a gol odluke zabio je Denis Vavro u 45. minuti.

Portugal s maksimalnih 12 bodova vodi na ljestvici, Slovačka je druga sa 10 bodova, dok Luksemburg ima sedam. BiH i Island imaju po tri boda, a Lihtenštajn je na "nuli", piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close