Sramota u Zenici

Luksemburg šokirao BiH u Zenici, navijači tražili ostavku Hadžibegića

Reprezentacija BiH doživjela je šokantan poraz od Luksemburga u Zenici (0:2) koji im je uveliko otežao put ka Euro 2024.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2023. u 22:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utakmici koju je morala dobiti, reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je jedan od najsramotnijih poraza u svojoj povijesti. Luksemburg je slavio s 2:0 u Zenici i tako Bosni i Hercegovini praktično zatvorio vrata Eura 2024.

Luksemburg ne samo da je prvi put pobijedio BiH u međusobnim susretima, nego je zabio i prve golove. Borges Sanchez šokirao je Bilino polje već u 4. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Sinani u 74.

U 56. minuti domaći su imali najbolju priliku. Edin Džeko izborio je jedanaesterac, a zanimljivo penal nisu izveli ni Džeko ni Pjanić, najiskusniji domaći igrači, nego je to učinio Amir Hadžiahmetović.

Igrač Bešiktaša nije se proslavio i loptu je poslao visoko preko gola.

Nakon ovakvog poraza i navijači BiH izgubili su strpljenje pa se Bilinim poljem orilo skandiranje i pozivi Faruku Hadžibegiću da i on napusti klupu reprezentacije.

Poslije četiri odigrane utakmice BiH je na četvrtom mjestu sa samo tri boda i čeka je skoro nemoguć posao u nastavku kvalifikacija da se ipak domogne jednog od prva dva mjesta.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close