Kvalifikacije za EURO 2024

Makedonci teško stradali u Engleskoj, Turska bolja od Walesa

Nogometaši Turske stigli su do druge uzastopne pobjede u kvalifikacijama za EURO 2024 u skupini D, svladavši u Samsunu Wales s 2-0. Engleska je na Old Traffordu demolirala Makedoniju s 7-0 uz tri gola Bukaya Sake
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turci su teškom mukom došli do pobjede, iako im je posao olakšao crveni karton Joea Morella u 41. minuti.

Početkom drugog dijela Calhanoglu je promašio penal, ali je u 72. minuti Umut Nayir konačno pogodio za vodstvo. Na 2-0 je sjajnim udarcem u 80. minuti povećao Arda Guler.

Nogometaši Armenije su ranije u ovoj skupini pobijedili kod kuće Latviju. Armenci su u petak s 4-2 srušili u gostima Velšane, a u ponedjeljak su u Erevanu slavili protiv Latvije s 2-1 golom u 91. minuti iz penala.

     
       Standings provided by Sofascore     

Turci vode na ljestvici s devet bodova, Armenija je druga sa šest, a Hrvatska ima četiri boda s utakmicom manje od Armenaca i dvije utakmice manje od Turaka. Četiri boda ima i Wales.

U ostalim susretima Engleska je na Old Traffordu demolirala Makedoniju s 7-0 uz tri gola Bukaya Sake, Francuska je kod kuće slavila nad Grčkom 1-0 golom Kyliana Mbappea iz penala, dok je Švicarska odigrala doma sa Rumunjskom 2-2 nakon što su vodili s 2-0 do 90. minute.

Slovenija i Danska su u Ljubljani igrali 1-1, dok je Kazahstan nastavio s iznenađenjima svladavši u gostima Sjevernu Irsku s 1-0, javlja Hina.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close