BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 33

SPORT CENTAR PODCAST: Krunoslav Rendulić: Smeta mi kad mlad igrač ne koristi svoj potencijal

Sport / Nogomet | 24. 02. 2023. u 11:47 Bljesak.info
SPORT CENTAR EP.33 // KRUNOSLAV RENDULIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krunoslav Rendulić je najbolji primjer koliko trenerski posao može biti neugodan, nepredvidiv. Prije nekih sedam, osam mjeseci je bio u Iranu, kovao planove o odlasku na Svjetsko prvenstvo kao pomoćnik tadašnjeg izbornika Dragana Skočića, a onda je krajem studenog prošle godine imenovan za novog trenera Zrinjskog.

Nakon dvije godine boravka na klupi Foolada gdje je također bio pomoćnik Skočića, Katara, Istre, Šibenika i Gorice, Rendulić se skrasio u Mostaru, gdje je naslijedio Sergeja Jakirovića koji je ostavio dubok trag. S Jakirovićem je Zrinjski vrlo uvjerljivo došao do naslova prvaka, momčad je postavila neke nove rekorde i došla na korak do ulaska u jednu od skupina Konferencijske lige. Mogli bismo reći kako će utoliko posao novog trenera Rendulića biti teži.

"U nogometu se stvari razvijaju velikom brzinom. Sve što je danas izvjesno sutra nije i obrnuto što danas izgleda nemoguće sutra je moguće, ja sam to na svojoj koži osjetio. Moja suradnja s trenerom Skočićem traje još od igračkih dana, dok sam igrao u Rijeci. Još ranije sam imao ponudu da s priključim reprezentaciji ali sam je prihvatio nešto kasnije. Prilika da odeš na Svjetsko prvenstvo se pruža jednom ili nijednom u životu. Mi smo izborili plasman ali su stvari išle nekim drugim tijekom" kaže Rendulić.

O nekim svojim prvim dojmovima po dolasku u Mostar, novi trener kaže:

"Vidim da ovdje ljudi žive za klub, sve se prati, komentira što je jako dobro. Zrinjski jeste najbolji klub u BiH, najbolje organiziran koji ima svoje visoke ciljeve, što je opet dobro. Ja vjerujem da možemo obraniti naslov prvaka, da možemo uzeti Kup, zašto da ne", reći će Rendulić te dodati.

"Momci su stvarno radili ovih pet tjedana jako dobro, izuzetno profesionalno, mi smo pet tjedana bili u Međugorju i tamo nije bilo niti jednog problema. To pokazuje koliko su momci bili fokusirani, koliko su bili predani, koliko su kvalitetni. Na ruku nam ne ide ta činjenica što treniramo na jednoj podlozi igramo na drugoj, ne treniramo na svom stadionu, to su stvari koje će nas pratiti ovog proljeća i jednostavno iz ove kože ne možete".

Gledajući ukupno, Rendulić kao novi trener nije previše mijenjao. Uglavnom je tražio zamjenu za igrače koji su napustili ekipu.

"Znate koji su nas igrači napustili, našli smo adekvatne zamjene, velikih promjena nije bilo, vidjeli ste to i u susretu protiv Laktaša. Sve je posloženo kako treba. Međutim, kada uzmete i svjetskog prvaka i najbolju ekipu na svijetu vi možete pronaći neke stvari koje bi ste promijenili. U ovom slučaju mislim da je taj priključak igrača iz veznog reda mora bi ti bolji, mislim da su Sučić i Ilinković bili previše defenzivni, dobro bi bilo jednog i drugog usmjeriti prema naprijed, što je samo jedan mali detalj. Međutim, to su mladi igrači koji imaju prostora za napredak" naglašava Rendulić.

S novim strategom aktualnog prvaka, pričali smo o njegovoj igračkoj karijeri. Sve je počelo od Osijeka, nastavilo se u Belišću, Šibeniku, Zagrebu, Hajduku, pa onda Kamen Ingrad, Rijeka, Interblock, Lučko, Zagreb i završilo se upravo u Lučkom.

Veliki je to broj suigrača, trenera, koje je promijenio sadašnji trener Zrinjskog. Od utakmica koje izdvaja tu su one protiv Schalkea u dresu Kamen Ingrada, protiv Dinama i Mallorce u vrijeme dok je bio igrač Hajduka, pa pobjeda protiv Dinama u Maksimiru s Rijekom.

S 27 godina je odlučio ići u trenerske vode, bio je prva generacija trenera u akademiji HNS-a, koju je upisao kao aktivan igrač. O svemu što je prošao kao igrač, kao trener, ono što voli ili ne voli kao trener, razgovarali smo s Krunoslavom Rendulićem u 33. epizodi Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close