BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #14

SPORT CENTAR PODCAST: Slobodan Jakovljević: Zašto ići negdje kada mi je u Mostaru lijepo?

Slobodan Jakovljević već nekoliko sezona unazad je jedan od najboljih štopera na domaćim nogometnim terenima.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2022. u 11:51 Bljesak.info
SPORT CENTAR EP.14 // Slobodan Jakovljević, HŠK Zrinjski Mostar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je srpanj mjesec 2016. godine kada je potpisao ugovor sa Zrinjskim. Došao je iz Bijeljine, Radnika s kojim je osvojio Kup BiH. Nitko pa ni on sam nije mogao pretpostaviti da će u Mostaru ostati toliko dugo. Tu je ostao već šest godina, a ima ugovor do 2024.

Slobodan Jakovljević već nekoliko sezona unazad je jedan od najboljih štopera na domaćim nogometnim terenima. Prošao je puno toga, osvojio tri titule prvaka, trenirali su ga u Mostaru, Slišković, Marinović, Vukas, Miše, Žižović, sada je tu Jakirović.

Kako kaže od svakog trenera je naučio nešto novo. Pokušavali su drugi klubovi, bilo je i nekih ponuda, ali je Slobodan ostao tu.

"Iza mene je predivnih šest godina, ja sam nadam da će ih biti još lijepih u ovom gradu. Sjećam se kada sam dolazio u klub tamo 2016. godine iz Radnika, tamo negdje oko 19, 20 sati i ono vidim u autu temperatura nekih 32 stupnja. Rekoh sebi, šta je ovo? I tih prvih desetak dana je trebalo malo da se priviknem, kasnije je sve bilo super, stvarno mi prija Mostar. Naravno uvijek čovjek razmišlja kada se bavi sportom da će nekada dobiti priliku da zaigra u jednoj velikoj momčadi kao što je Zrinjski. Ja sam došao kao osvajač Kupa sa Radnikom, a onda je došla jedna titula, druga, ljudi su me prihvatili, nekako sam saživio sa ovim gradom i onda sam sebi rekao: "Zašto bih ovo mijenjao?"

Slobodan je kao igrač prije Mostara, prošao "sito i rešeto". Rođen je u Prištini, ali se profesionalno nogomet počeo baviti u Novom Sadu. Točnije u apatinskoj Mladosti, pa onda redom RFK Novi Sad, Inđija i Novi Pazar prije nego što se preselio u Mađarsku, u SZTK.

Po završetku epizode u Mađarskoj, vratio se u Srbiju, te zadužio opremu surduličkog Radnika, a potom je jednu polusezonu branio boje Spartaka iz Subotice, prije nego što je u ljeto 2015. godine stigao u BiH.

Poznat kao beskompromisan borac, onaj koji kaže kako "na terenu ne poznaje ni rođenog brata" ali je doista tako, naravno kada je upitanju neka utakmica. Oni koji ne znaju, Slobodan ima brata blizanca, Ivana s kojim je zajedno igrao jedno vrijeme u Radniku, ali i protiv njega kada je stigao u Zrinjski. Ivan je čak i prije Slobodana upoznao čari nogometa u BiH kao igrač Zvijezde iz Gradačca.

Nakon toliko vremena provedenog u dresu Zrinjskog, Slobodana smo pitali o tome koja pobjeda mu je  najdraža, koji poraz najteži?

"Idemo od lijepih stvari. Pobjeda protiv Sarajeva u mojoj provoj sezoni. Zabio sam gol, mi smo pobjedili 1:0, to je bila sezona kada sam stigao u klub, dok je najteži poraz onaj iz iste te sezone ovdje u Mostaru od Željezničara 0:4, kada sam zaradio crveni karton i ostavio momčad u jako teškoj situaciji na terenu, prisjetio se Slobodan u Podcastu Sport Centar portala Bljesak.info.

Sa Slobodanom smo potrošli jedno poluvrijeme (45 minuta) i pričali o svemu. Od rivalstva sa bratom, kvaliteti nogometa u BiH, najtežim igračima za čuvanje, najboljim igračima, Mostaru, Sheriffu i očekivanjima za taj susret, sezoni koja je pred nama.

Kopirati
Drag cursor here to close