BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #9

SPORT CENTAR PODCAST: Feđa Dudić: Revanš protiv Elfsborga nisam ponovo gledao, ne mogu

Igračka i trenerska karijera, koliko je teško biti trener u Mostaru, na klupi Veleža, nastupi klubova iz BiH u Europi, utakmica protiv Sarajeva. Samo su neke od tema koje smo dotakli u razgovoru sa našim gostom.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2022. u 15:06 Bljesak.info
Feđa Dudić | #BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #9 |

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Veleža je preuzeo početkom kolovoza 2019. godine. Nakon tri vezana poraza, za većinu je bio totalna nepoznaninica. Većinu koja ga je ustvari poznavala kao igrača Travnika. Jedno vrijeme jeste radio u stručnom stožeru baš Travnika, ali je svoj prvi trenerski samostalni posao, Feđa Dudić imao u GOŠK-u iz Gabele.

Na prvom sastanku sa upravom kluba po dolasku u Velež, jedno pitanje je bilo neizostavno. Može li sa zatečenim igračkim kadrom izboriti opstanak? Sezona je prekinuta zbog korone, dok je Velež i prije kraja jesenjeg dijela pobjegao iz opasne zone. Velež je uspio doći vrlo brzo i do onih najboljih u trenutku prekida.

Video: Dudić o Zrinjskom u Europi

Već sljedeće je za mnoge Dudić napravio do tada nemoguće, momčad se dokopala Europe nakon 33 godine čekanja. Gdje je uspjela eliminirati AEK, doći do trećeg pretkola Konferencijske lige. Ipak, vrlo brzo je Dudić na svojoj koži osjetio kako biti trener u Mostaru nije nimalo lako. Kako je biti trener Velež kada krenu loši rezultati.

Čak je i on sam u jednom trenutku bio spreman dići sidro.

Na kraju, ova sezona bi moga biti završena sa osvojenim trofejom. Ukoliko Velež u četvrtak savlada Sarajevo i osvoji Kup. Kup po kojem je klub u onoj drži bio možda i naprepoznatljiviji kada se pričalo i pisalo o njegovim rezultatima.

O igračkoj karijeri Feđe Dudića,  trenerskoj, dolasku u Velež, utakmica u Europi protiv AEK-a, Elfsborga, rezultatima i nastupima bh klubova na euro sceni, Sarajevu i finalu Kupa, razgovarali smo dan nakon utakmice protiv Tuzla Cityja, u još jednom izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close