Autor knjige Ivica Osim: Utakmice života

Marko Tomaš: Osim je bio ono što bi BiH trebala biti | #BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #7

Razgovarali smo o posljednjem izborniku one Jugoslavije, prošli kroz veliki dio njegove trenerske karijere, pričali o tome koliko je bilo teško ili hrabro pisati o jednom treneru kao što je bio Osim.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 11:19 Feđa Ibrulj | Bljesak.info
Sport centar o Ivici Osimu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Tomaš je rođen u Ljubljani 1978. godine.Osnovnu školu je pohađao u Mostaru i Kljajićevu. Gimnaziju završio u Somboru.Jedan je od pokretača i urednika časopisa Kolaps i pripadajuće biblioteke.

Novinske tekstove objavljivao u BH Danima, Glasu Istre i Feral tribuneu. Živi na relaciji Mostar – Zagreb – Ljubljana – Beograd.

O sportu je počeo pisati kao Kauč selektor (Žurnal.info), danas je prisutan kao kolumnist na portalu "Telesport" kroz "Teoriju ravne lopte".

Prije osam godina je odlučio da napiše knjigu o Ivici Osimu pod nazivom "Ivica Osim: Utakmice života" u kojoj opisuje na zanimljiv način najveće pobjede i poraze Štrausa s Grbavice na travi ili u životu.

Naravno da je pišući knjigu Marko imao priliku da za razliku od mnogih na jedan drugačiji način upozna legendarnu trenera. Ne samo Ivicu već i njegovu kompletnu obitelj s kojom je proveo dosta vremena.

"Ivica Osim je čovjek koji je utjecao na moj život još puno prije nego smo se upoznali i surađivali na knjizi o njegovom životu. Njegove izborničke odluke nemalo su puta utjecale na moje raspoloženje, u mislima sam nebrojeno puta, ne uvijek lijepo i pristojno, komunicirao s njim, kritizirao ga i slavio. Zbog toga shvaćam koliko je breme koje na plećima nose ljudi na takvim pozicijama u društvu, svjesni da su i krivi i dužni svakome i svačemu a, pri tome, moraju raditi svoj posao najbolje moguće i ne dopustiti da im ta činjenica utječe na prosudbu. Kada ti ide dobro tvoj uspjeh je svačiji, svi ti žele biti blizu nadajući se da će i na njih prijeći malo tvoje slave, a kada stvari krenu loše postaješ najusamljeniji čovjek na svijetu", napisat će Marko dan nakon Osimove smrti.

Pet dana poslije smo i mi razgovarali sa Markom u još jednom izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Razgovarali smo o posljednjem izborniku one Jugoslavije, prošli kroz veliki dio njegove trenerske karijere, pričali o tome koliko je bilo teško ili hrabro pisati o jednom treneru kao što je bio Osim.

Kopirati
Drag cursor here to close