BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #8

SPORT CENTAR PODCAST: Je li Beljo okačio rukavice o klin?

Je li odustao od profi karijere, kakvi su njegovi planovi, razmišlja li o trenerskim vodama? To su neka od pitanja koja smo postavili našem gostu.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2022. u 18:15 Bljesak.info
Je li Beljo okačio rukavice o klin? | #BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #8

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U amaterskom, danas olimpijskom boksu je Damir Beljo prošao puno toga. Bio je sedam godina prvak BiH, kapetan reprezentacije, kao član Milana je nastupao u svjetskoj ligi, osvajao je najveće turnire na prostoru bivše Jugoslavije. A onda se otisnuo u svijet profesionalaca 2012. godine.

Od tada do danas je imao 26 mečeva i ostvario je isto toliko pobjeda, ali neke od najvećih mečeva nije uspio odraditi. Krajem 2016. godine je trebao boksati za WBO svjetski naslov, pa onda kasnije se otvarala prilika za meč svjetskog prvaka u cruiser kategoriji verzija WBA, najavljivao se meč protiv Oleksandra Usyka ali ga od 2019. godine nema u ringu.

Uvijek kada je trebao napraviti korak naprijed, dogodilo bi se nešto. Jedan peh, drugi peh, ozljeda, korona, pa je Damir morao praviti jedan ili dva koraka unatrag. Ipak, Beljo je tri puta osvajao naslov prvaka Europe. U jednom trenutku je bio 23. na "Boxrec" listi.

O svojoj karijeri, od prvog meča u Banovićima, preko prve borbe protiv Pasija u profi vodama, svim stvarima, dobrim i lošim koje su ga pratile do danas pričali smo u još jednom izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Je li odustao od profi karijere, kakvi su njegovi planovi, razmišlja li o trenerskim vodama? To su neka od pitanja koja smo postavili našem gostu.

Kopirati
Drag cursor here to close