UEFA Europska liga

Sparta razbila Galatasaray, Marseille bolji od Šahtara, Roma na penale

Nakon utakmice u Pragu gledatelji su svjedočili nemilim scenama na stadionu. Očito su gosti iz Turske bili nezadovoljni eliminacijom i izbila je masovna tučnjava na terenu.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u prvoj utakmici odigrali 2:2 protiv Shakhtara, ekipa Marseillea je ostvarila pobjedu od 3:1 i plasirala se u narednu fazu natjecanja u Europskoj ligi.

Nije krenulo dobro za Marseille jer su gosti iz Ukrajine već u 12. minuti došli do vodstva od 1:0. Sudakov je bio strijelac sa bijele točke.

Stvari na početak vraća Aubameyang pogotkom u 23. minuti, a rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao.

Preokret je uslijedio u 74. minuti. Aubameyang je ovaj put upisao asistenciju, a gol za vodstvo Marseillea postigao je Sarr.

Pobjedu Marseillea ovjerio je Kondogbia golom u 81. minuti susreta i tako je tim iz Francuske prošao u osminu finala ovog natjecanja. 

Sparta iz Praga napravila je veliko iznenađenje i eliminirala turskog velikana Galatasaray. Česi su ostvarili visoku pobjedu od 4:1 na svom terenu.

Preciado je u 8. minuti doveo domaći tim u vodstvo, ali je Bardakci postigao gol u 16. minuti i poravnao rezultat.

Gosti su se našli u problemu u 70. minuti kada je izravni crveni karton dobio Ayhan i tada je sve postalo loše po njih.

Samo četiri minute kasnije domaći tim dolazi do vodstva od 2:1, a pogodak je postigao Tuci nakon asistencije Zelenyja.

Prolaz domaćem timu donio je Haraslin golom u 80. minuti, što je, generalno gledano, veliko iznenađenje, ali samo ako se gleda rejting ova dva tima.

Do kraja utakmice domaći tim postigao je i četvrti gol. Igrala se 96. minuta, a strijelac je bio Kuchta.

Nakon utakmice u Pragu gledatelji su svjedočili nemilim scenama na stadionu. Očito su gosti bili nezadovoljni eliminacijom i izbila je masovna tučnjava na terenu. 

Sporting i Young Boys odigrali su 1:1, a nakon pobjede od 4:2 iz prve utakmice dalje je prošla ekipa iz Portugala.

Gyokeres je domaće doveo u vodstvo u 13. minuti, a konačan rezultat utakmice psotavio je Ganvoula golom sa bijele tačke u 84. minuti utakmice.

AS Roma je u susretu s Feyenoordom imala više uspjeha pri izvođenju jedanaesteraca, pošto nakon regularnog dijela i produžetaka nije bilo pobjednika.

Nakon što je prva utakmica završila 1-1, isti rezultat glasio je i u Rimu nakon 90 minuta igre. Gimenez i Pellegrini bili su strijelci na Olimpicu.

U produžetcima nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U seriji od pet udaraca s bijele točke za Romu je promašio Lukaku, dok su za Feyenoord neuspješni bili Hancko i Jahanbakhsh. 

Kopirati
Drag cursor here to close