Sportski direktor o Mostarcu

Srna: Trener Pušić pokazao se kao pun pogodak

"Mario Stanić me je upoznao s Marinom, oni su igrali zajedno još kao djeca. Moram biti iskren i reći da mi ga je Stanić na neki način “ugurao” u moju glavu", pojasnio je Srna.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2024. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Shakhtar večeras gostuju u Marseilleu gdje će na uvijek vrućem Velodromeu, pokušati izboriti prolaz dalje u Europskoj ligi.

U prvom duelu nije bilo pobjednika, zanimljivu utakmicu je obilježila uzbudljiva završnica.

U odnosu na nastupe u Ligi prvaka, Shakhtar je doživio određene promjene u igračkom kadru. Sportski direktor Shakhtara, Dario Srna je govoreći za Sportske Novosti spomenuo nove igrače koji su sada tu. Po njegovim riječima Shakhtar "slaže" odličnu ekipu za naredni period.

"Doveli smo dva Brazilca, Gomesa i Kevina. Jednog smo platili 12 milijuna eura, a drugog 12 plus još tri bonusa. Kevin (21) je mlado krilo s fantastičnim potencijalom, a Gomes (20) još mlađi i jednako potentni veznjak. U klubu držimo naše kriterije iznimno visoko usprkos svim problemima s kojima živimo već toliko godina. Ono što je nama najvažnije, ti mladi igrači žele doći, prihvaćaju Shakhtar ispred nekih drugih europskih klubova, ne obaziru se na rat, jer znaju što im mi nudimo na terenu. Doveli smo i još jesenas nekoliko igrača, praktički sve pogodili. Igramo lijep i moderan nogomet, mladi smo i jako ambiciozni", pojasnio je Srna koji se dotakao i prvog trenera, Marina Pušića.

"Mario Stanić me je upoznao s Marinom, oni su igrali zajedno još kao djeca. Moram biti iskren i reći da mi ga je Stanić na neki način “ugurao” u moju glavu. Upoznali smo se prije godinu i pol dana, bio sam na treningu Feyenoorda, gledao ga, doživio, a kad je došao trenutak glas u meni mi je govorio da je on taj koji nam treba. Iskusan je, odličan trener, dobar čovjek, a mangup. Bio je i prvi trener i pomoćnik, zna sve. I pokazao se kao pun pogodak. Marino je odličan potez ne samo mene, nego cijelog kluba, jer prijedlog je bio moj, ali klub je odlučio. Skupljali su svi informacije o Marinu i svi su dali glas. Njemu sam neizmjerno zahvalan što je došao u državu koja je u ratu, a ostavio posao u klubu kakav je Feyenoord".

Iako je ekipa više u avionu nego na terenu, to se previše ne osjeti na terenu. Igraju domaće prvenstvo u ratnim uvjetima, prebacuju se u Njemačku, Poljsku, kada su u pitanju utakmice u Europi.

"Mi već sada igramo nogomet koji je iznimno dobar po najvišim europskim standardima. Nitko nas u Ligi prvaka nije nadigrao, posebno kako je Marino Pušić sjeo na klupu. Momčad iz mojih dana je nizala sjajne rezultate, ali ova je ekipa potentnija i neupitno ima veći karakter nego što smo mi imali. Uvjeti u kojima oni žive i treniraju i uvjeti iz mog vremena su nebo i zemlja. A ti dečki su toliko odlučni da na svakoj utakmici pruže Ukrajincima priliku da barem na 90 minuta zaborave na rat da vam to ne mogu ni opisati", naglasio je između ostalog Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close