2 mjeseca bez pobjede

Gattuso dobio otkaz u Marseilleu

Posljednja ligaška pobjeda Marseillea se dogodila još prije dva mjeseca protiv uvjerljivo posljednjeg Clermonta.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gennaro Gattuso (46) je dobio otkaz nakon što je njegov Marseille poražen 1:0 na gostovanju kod Bresta, drugoplasirane ekipe francuskog prvenstva, objavio je talijanski insajder Fabrizio Romano.

Bivši legendarni igrač Milana, a kasnije trener Palerma, ponovno Milana, Napolija i Valencije, preuzeo je klupu Marseillea krajem rujna prošle godine, a klupu napušta uoči uzvratne utakmice playoffa Europske lige protiv Shakhtara.

Uzvrat se igra u Francuskoj, a rezultat prve utakmice bio je 2:2, javlja Arena.

U nešto manje od pet mjeseci na klupi vodio je 24 utakmice u kojima je ostvario svega devet pobjeda uz osam remija i sedam poraza, a osim samog poraza kod Bresta, presudila mu je činjenica da Marseille već sedam utakmica ne zna za pobjedu s time da je posljednja bila u kupu Francuske protiv petoligaša US Thionville, kojeg je jedva pobijedio 0:1 na gostovanju, a u sljedećoj rundi je Marseille ispao iz tog natjecanja.

Posljednja ligaška pobjeda Marseillea se dogodila još prije dva mjeseca protiv uvjerljivo posljednjeg Clermonta, a Gatusso svoju sada bivšu ekipu ostavlja na devetom mjestu ligaške ljestvice uz popriličan zaostatak za europskim mjestima iduće sezone.

Nakon poraza od Bresta, koji je pola sata igrao s igračem manje i svejedno zabio za pobjedu, Gatusso je izjavio da su dotaknuli dno i zatražio oprost od navijača za neprihvatljivu predstavu.

Uprava Marseillea mu očito nije oprostila, nego će tražiti novog trenera koji bi ih trebao izvući iz velike krize.

Kopirati
Drag cursor here to close