Europska liga

AC Milan, Benfica, Freiburg i Qarabag izborili prolaz

Nogometaši Milana izborili su prolaz u osminu finala Europske lige iako je Rennes na domaćem terenu protiv talijasnkog velikana upisao 3-2 pobjedu.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2024. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Junak pobjede francuske momčadi bio je 30-godišnji Benjamin Bourigeaud koji je postigao hat-trick, ali budući da su za Milan precizni bili Jović i Leao, Francuzi ipak nisu uspjeli okrenuti 0-3 iz prve utakmice.

Rennes je bio nešto bolji te su zasluženo slavili, ali Piolijeva momčad ni u jednom trenutku nije bila blizu ispadanja iz Europske lige.

Spomenimo kako je posljednji igrač koji je protiv Milana postigao hat-trick u Europi Yusuf Yezici, ofenzivni veznjak Lillea.

Sažetak utakmice OVDJE

Benfica je odigrala 0-0 na gostovanju u Toulouseu čime su obranili 2-1 pobjedu iz prve utakmice u Lisabonu.

Francuska momčad bila je puno bolja, ali ipak nisu uspjeli svladati Trubina koji je bio jedan od najboljih igrača na utakmici.

Najbolju priliku domaće momčadi propustio je Babicka u 87. minuti kad je njegov udarac iz sjajne pozicije otišao tik pored vratnice.

U produžetke su otišle utakmice između Freiburga i Lensa, kao i ona u kojoj je Qarabag bio domaćin Bragi.

Njemački bundesligaš je na koncu svladao francuski tim s 3-2 te tako prošao dalje.

U prvoj utakmici bilo je 0-0, Lanse je poveo 2-0 kao gost, ali je Sallai s dva pogotka odveo Freiburg u produžetke. Konačnih 3-2 postigao je Gregoritsch (99).

Blizu je bila i Braga koja je nakon poraza u prvoj utakmici od 2-4 imala vodstvo 3-1, ali je na koncu ekipa iz Atarbejdžana osigurala prolaz unatoč porazu od 2-3.

Gol vrijedan plasmana u osminu finala postigao je Nariman Akhundzade u zadnjim sekundama (120+2).

Braga je prvo imala 2-0 (R. Fernandes i Djalo) da bi Qarabag preko Silve smanjio na 1-2. Banza je iz penala povisio na 3-1, ali je onda Akhundzade bacio Azerbajdžance u trans.

Kopirati
Drag cursor here to close