Pojeli ga Parižani

Španjolska Marca popljuvala očajnog Luku Modrića

"Nije pronalazio loptu niti je uhvatio ritam utakmice. Napravio je više pogrešaka nego u cijeloj sezoni. Nije imao šanse probuditi dominantnog igrača u sebi. Nedostajao je Realu u bitci koja ga je pojela".
Sport / Nogomet | 16. 02. 2022. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Luka Modrić i Marco Veratti

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka u utorak PSG je u Parizu s minimalnih 1-0 svladao madridski Real.

Madriđani su sve do 94. minute žestoko branili svoja vrata i čuvali 0-0, ali su pokleknuli u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Tada je Mbappe primio loptu na lijevoj strani, projurio je između Edera Militaa i Lucasa Vaazqueza, a potom loptu pospremio ispod Courtoisa za velikih 1-0.

Španjolski mediji nisu nimalo zadovoljni predstavom Reala, a jedini koji je od Marce dobio prolaznu ocjenu bio je, očekivano, vratar Courtois. Istaknuli su njegove sjajne obrane protiv Mbappéa u 17. i 49. minuti, kao i kazneni udarac koji je obranio Lionelu Messiju.

"Ako je nada za prolazak još uvijek živa, to je zbog njega, ako Madrid nije potpuno razoren u Parizu, to je bilo zbog njega", piše Marca, prenose hrvatski mediji.

Za kapetana Vatrenih Luku Modrića baš i nisu imali riječi hvale.

"Vratio se u prvih jedanaest nakon pauze kod Villarreala. Nije pronalazio loptu niti je uhvatio ritam utakmice. Napravio je više pogrešaka nego u cijeloj sezoni. Nije imao šanse probuditi dominantnog igrača u sebi. Nedostajao je Realu u bitci koja ga je pojela", opisali su Španjolci.

Luka Modrić je u 82. minute provedene na terenu 65 puta bio u dodiru s loptom. Imao je 92% točnih dodavanja te je uputio tri duge lopte, od kojih su sve tri bile točne. Presjekao je tri dodavanja i isto toliko puta oduzeo loptu protivničkim igračima. Našao se u osam duela, a pritom je u pet navrata izašao kao pobjednik.

Statistika je to koja nije nimalo loša, ali s obzirom na to kako je Real blijedo izgledao, Lukina predstava nije naišla na riječi hvale.

Marca je Modriću i nekim njegovim suigračima opalila pravu pljusku nakon utakmice, u ocjenama njihovih nastupa.

U momčadi Kraljevskog kluba najbolje je ocijenjen Courtois koji je dobio maksimalne tri zvjezdice, dvije je dobio stoper Militao, a po jednu Benzema, Rodrygo, Vinicius, Lucas Vazquez i Alaba.

Modrić i preostali prvotimci - Carvajal, Mendy, Casemiro, Kroos i Asensio umjesto ocjene dobili su tek crticu. Marca ih nije ostavila neocijenjenima jer za to koristi izraz "s/c", već je svojom ocjenom pokazala koliko su je ti igrači razočarali.

Kopirati
Drag cursor here to close