Liga prvaka

Mbappe u zadnjim sekundama probio Realov bunker

U prvim susretima osmine finala nogometne Lige prvaka PSG je svladao Real Madrid s 1:0 golom Mbappea u 94. minuti, dok je u Lisabonu Manchester City sa 5:0 deklasirao Sporting.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2022. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madriđani su sve do 94. minute žestoko branili svoja vrata i čuvali 0:0, ali su pokleknuli u posljednjim sekundama sudačke nadoknade.

Tada je Mbappe primio loptu na lijevoj strani, projurio je između Edera Militaa i Lucasa Vaazqueza, a potom loptu pospremio ispod Courtoisa za velikih 1:0.

Od samog početka utakmice na Parku prinčeva domaći PSG se postavio napadački, a Madriđani u čvrsta dva bloka prvenstveno su čuvali startnih 0-0, piše Hina.

Već u šestoj minuti Parižani su zaprijetili, a šansu je propustio Di Maria. U samom početku ogleda PSG je nametnuo žestoki ritam, a Realova obrana pogotovo je imala problema s Mbappeom i Di Marijom.

No, nakon što je splasnuo taj startni pritisak domaćeg sastava Real je malo došao do zraka, ali su i dalje gostujući napadi bili vrlo rijetki i Real je ofenzivno izgledao posve nemoćno.

Novi pariški udar uslijedio je na startu drugog poluvremena. U 50. minuti PSG je izveo sjajnu i brzu akciju. Svi igrači su obavljali milimetarski točna dodavanja iz prve, a završni Mbappeov udarac fantastičnom je reakcijom zaustavio Courtois.

Nastavljeni su napadi PSG-a u valovima te je u 61. minuti Carvajal srušio Mbappea za jedanaesterac. Ali i tada je Courtois bio Realov junak, obranio je Messijev udarac s bijele točke.

U zadnjih dvadeset minuta u igru je ušao Neymar. PSG je imao još dva vala žestokih napada, ali Messi iz slobodnog udarca pa Mbappe i Neymar nisu uspjeli zabiti.

No, na Santiago Bernabeu će PSG ipak doći s golom prednosti i to isključivo zahvaljujući sjajnoj akciji Mbappea koji je u 94. zabio jedini gol.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić igrao je za Real do 82. minute.

U drugoj utakmici Manchester City je pregazio Sporting u Lisabonu, a pogađali su Mahrez 7, Bernardo Silva 17, 44,  Foden 32 i Sterling 58.

Kopirati
Drag cursor here to close