Za sada je Španjolac

Tata Srđan: Stefan je rođen u Španjolskoj, ima jače veze nego sa Srbijom

"Stefan je u Španjolskoj rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španjolskom nego sa Srbijom. Iako, nikad se ne zna što može da se desi u budućnosti.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gol koji je postigao protiv Aston Ville, Stefan Bajčetić podigao je veliku medijsku prašinu. On je postao treći najmlađi strijelac Redsa, a mnogi se pitaju nakon svega odakle Stefana u Liverpoolu.

Ovaj talentirani igrač je prošle godine potpisao za Liverpool, a stigao je iz Celte gdje je jedno vrijeme igrao njegov otac Srđan. Stefan može pokrivati poziciju stopera, ali i veznog igrača. Celta je na vrijeme primijetila mladog talentiranog klinca. Alex Otero, koordinator akademije Celte je Stefana trenirao u U12 momčadi Celte.

"Uvijek je bio igrač na visokom nivou, izdvajao se u toj skupni igrača. Važnu ulogu u njegovom razvoju je imao otac Srđan
koji je jasan primjer kako roditelji treba da se ponašaju sa svojom djecom kada se bave sportom. Spreman je dati pokoji savjet svom sinu, ali uvijek poštuje svoje trenere i klub" naglašava Otero.

Ipak, Bajčetić je napustio Celtu čiji je dres nosio od devete godine. Veliki broj klubova je pokazao interes za Srđana, između ostalih tu su bili Manchester United, Chelsea, klubovi iz Španjolske, ali je na kraju Liverpool uspio ugrabiti ovog mladog, talentiranog igrača.
Redsi su platili 250.000 dolara i sada su mirni.

"Porodica je bila uvjerena da je Liverpool klub koji zaista dobro brine o mladim igračima. Drugi veliki klubovi u Španjolskoj su ga željeli, ali je on izabrao Liverpool. Nadali smo nekako da će možda ostati u Celti, ali to se nije dogodilo" kaže Otero.

U Liverpoolu je krenuo od momčadi U16, ali je vrlo brzo postao član
starije generacije, one do 18 godina. Za Liverpool je igrao i omladinsku ligu prvaka, samo nekoliko sedmica nakon svog 17. rođendana, pozvan je da trenira s prvim timom Liverpoola. Klopp je bio oduševljen. Sada se nakon njegovih prvih utakmica za prvu momčad mnogi pitaju kakvi su Stefanovim planovi, za koju reprezentaciju će igrati.

"Stefan je u Španjolskoj rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španjolskom nego sa Srbijom. Iako, nikad se ne zna što može da se desi u budućnosti. Sigurno je da Stefan neće vući poteze iz interesa. Izuzetno sam ponosan. Više od debija i rekorda (najmlađi nogometaš Reedsa koji je debitirao u Ligi prvaka, protiv Ajaxa) raduje me kako se Stefan formirao za ove dvije godine. Ne samo u nogometnom smislu. Odlazak u Liverpool značio je i da će se razviti kao osoba, postati neovisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i s drugačijim stilom nogometa, s obzirom na to da se na otoku igra dinamičnije", kaže Stefanov tata, Srđan.

Kopirati
Drag cursor here to close