Lagano zagrijavanje kod Engleza

Manchester City bolji od Liverpoola

U četvrtfinalu će igrati Manchester United - Charlton Athletic, Southampton - Manchester City, Nottingham Forest - Wolves, Newcastle United - Leicester City. Utakmice su planirane za 9. siječanj.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2022. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat je u posljednji putnik u četvrtfinale Carabao Cupa. U derbiju ove runde takmičenja, pa možda bismo mogli reći finalu prije finala, Manchester City je savladao Liverpool 3:2. Momčadi su naravno nastupile u dosta šarenim sastavima, posebno Liverpool. Kada se pogledaju imena, ipak je Manchester City imao "jaču" postavu u kojoj su se našli De Bruyne, Rodri, Gündoğan, Mahrez, Haaland, dok je Klopp imao na terenu uz Salaha, Nuneza, Milnera, Matipa, igrače poput Carvalha, Elliotta, Bajčetića.

Naravno da je u redovima domaćih najveću motivaciju imao Norvežanin Haaland, jedna od tih velikih zvijezda koju nismo gledali u Kataru. Nakon samo deset minuta igre, Haaland je osigurao prednost Cityja. Uzvratio je deset minuta kasnije Carvalho, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog dijela, u novo vodstvo domaće je doveo Mahrez u 47. minuti, međutim već u sljedećem napadu je uzvratio Salah. U 58. minuti utakmice City je poveo i treći put, ispostavit će se i posljednji. Ake je pogodio na asistenciju De Bruynea za trijumf i prolaz svoje momčadi u četvrtfinale. U četvrtfinalu će igrati Manchester United - Charlton Athletic, Southampton - Manchester City, Nottingham Forest - Wolves, Newcastle United - Leicester City. Utakmice su planirane za 9. siječanj.

Kopirati
Drag cursor here to close