Europa u Mostaru

Škot sudi povijesnu utakmicu za Zrinjski i bh. nogomet

Prvi put u povijesti klub iz Bosne i Hercegovine igra UEFA Konferencijsku ligu.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2023. u 15:15 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škotski sudac Don Robertson sudit će povijesnu utakmicu između HŠK Zrinjski i AZ Alkmaara na stadionu Pod Bijelim brijegom.

5.000 kabanica

Utakmica je zakazana za danas s početkom u 18:45 sati, a Mostarci odbrojavaju sate do izlaska Plemića na stadion. 

Robertson već godinama sudi u elitnom rangu škotskog nogometa, no ne sudi tako često u Europi. Asistirat će mu David Roome i Ross Macleod, dok je četvrti sudac Grant Irvine

Iz HŠK Zrinjski su poslali priopćenje navijačima uoči početka utakmice te naglasili kako će ulazi za gledatelje biti otvoreni dva sata prije početka utakmice.

Također, zbog moguće kiše navijačima su osigurali 5.000 kabanica koje će se od 16:45 sati dijeliti ispred sjevernog ulaza na stadion s obzirom na to da unošenje kišobrana neće biti dozvoljeno.

Podsjetimo, prvi je ovo put u povijesti da klub iz Bosne i Hercegovine igra UEFA Konferencijsku ligu.

Veliki je ovo dan za Mostar, ali i bh. nogomet.

"Ono što je do prije 6-7 mjeseci bio samo san, sada je postao stvarnost. To smo htjeli, to smo željeli i to imamo. Drago nam je što smo doveli Europu u Mostar", izjavio je na konferenciji za medije uoči utakmice trener HŠK Zrinjski Krunoslav Rendulić.

Opasni Bilbija

Pred mostarske novinare stao je i trener Alkmaara Pascal Jansen koji je naglasio kako su se za utakmicu itekako dobro pripremili.

"Svi komplimenti našem domaćinu, velika je stvar igrati skupine jednog europskog natjecanja i čestitam im", poručio je Pascal Jansen.

Na pitanje koji mu se igrač u Zrinjskom posebno sviđa nije previše iznenadio odgovorom.

"Izdvojio bih središnjeg napadača, pomozite mi s imenom... Da, Bilbija. Jako je opasan i igra i za reprezentaciju, što nije čudno. Odmah mi je zapao za oko", dodao je Jansen.

Nogometaši i stručni stožer AZ Alkmara pozirali su ispod Starog mosta nakon šetnje starim dijelom grada koji ih je oduševio.

Igrači i stručni stožer nizozemskog kluba pozirali su ispod Starog mosta nakon čega se prošetali starim dijelom grada.

Uživali su u ljepotama Mostara, a u nizozemskom timu vladala je dobra atmosfera. Oni su u Mostaru od jučer nakon što su stigli direktnim letom iz Alkmara.

Kopirati
Drag cursor here to close