Uoči Alkmaara

Rendulić: Za ovo se živi

"To je momčad koja je trenutno na vrhu tablice, momčad koja ima kvalitete, koja je standardizirana i koja ima vrlo dobre pojedince".
Sport / Nogomet | 20. 09. 2023. u 12:07 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ono što je do prije 6-7 mjeseci bio samo san, sada je postao stvarnost. To smo htjeli, to smo željeli i to imamo. Drago nam je što smo doveli Europu u Mostar", istaknuo je Rendulić na konferenciji za medije uoči utakmice protiv nizozemskog AZ Alkmaara.

Teška utakmica

"To je momčad koja je trenutno na vrhu tablice, momčad koja ima kvalitete, koja je standardizirana i koja ima vrlo dobre pojedince. I ako si u toj ligi prvi, jasno je o kakvoj se kvaliteti radi, ali mi igramo doma i naše ambicije su jasne bez obzira protiv koga igramo tako da se nadam da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu", istaknuo je.

Negativan niz

Podsjetimo, Plemići su izgubili posljednje dvije utakmice, protiv Posušja i Sarajeva, ali strateg Plemića ističe kako porazi nisu ostavili traga na momčad.

"Porazi nisu ostavili traga na momčad, jednostavno ovo je drugo natjecanje, druga je energija i htjeli mi to priznati ili ne, za ove utakmice se živi i nema sumnje da tko god istrči da će dati sve od sebe da se predstavi na najbolji mogući način", dodao je.

Video: HŠK Zrinjski - AZ Alkmaar | Konferencija za medije

"Mi smo navikli na visoke standarde i kad izgubiš dvije utakmice u nizu, u bilo kojem klubu nije dobro. Treba reći i priznati da smo protiv Posušja igrali loše i dogodio se kolektivni podbačaj, ali ja bih potpisao da se u 40-ak utakmica dogodi takav "blackout", to se događa i puno boljim ekipama. A protiv Sarajeva ne znam trebam li komentirati, svi ste dovoljno pametni i svatko tko je u nogometu pet minuta vidio je sve", istaknuo je Rendulić te dodao kako je "ovo utakmica koja bi mogla obrisati sve".

Igrački kadar

Zrinjski će, kako je kazao Rendulić imati određenih problema u igračkom kadru, prvenstveno sa Hrvojem Barišićem koji čeka točnu dijagnozu.

"Imamo određenih problema. Prije svega mislim na Hrvoja Barišića koji do daljnjeg neće biti s momčadi niti u Europi niti u prvenstvu zbog zdravstvenih problema, a vidjet ćemo nadam se uskoro točnu dijagnozu", kazao je Rendulić.

O Alkmaaru

Za ekipu Alkmaara imao je samo riječi hvale.

"Pavidis je izuzetno moćan igrač, igrač koji ne prašta, s druge strane nije samo on. Imaju desnu stranu koja je izuzetno brza i standardizirana. Oni su kao momčad izuzetno dobri, ni u jednom trenutku ne gube glavu bez obzira jesu li u srednjem ili niskom bloku. Zaista težak zadatak, ali na muci se poznaju junaci pa ćemo vidjeti sutra", istaknuo je te dodao kako će Zrinjski imati određenih promjena u igračkom kadru u odnosu na utakmicu protiv Sarajeva.

"Sa sigurnošću mogu reći da će od prve minute zaigrati Radić, a ostalo ćemo vidjeti. Bradarić i Balić su u konkurenciji i vidjet ćemo hoće li dobiti minutažu i koju", dodao je.

Podsjetimo HŠK Zrinjski i AZ Alkmaar utakmicu igraju u četvrtak u 18:45 na stadionu HŠK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close