Liga prvaka

Sjajni Rodrygo potvrdio polufinale za Real

Aktualni europski prvak Real Madrid izborio je plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 2-0 potvrdivši identičnu pobjedu iz Madrida.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2023. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sudaru dva posljednja europska prvaka, slavio je aktualni prvak. Kraljevski klub je u prvom susretu u Madridu slavio sa 2-0, a potom je u Londonu pobijedio identičnim rezultatom za uvjerljivih 4-0 protiv londonskih Bluesa.

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Rodrygo (58, 80), no velike zasluge za golove idu i njegovim asistentima Viniciusu Junioru i Federicu Valverdeu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, baš kao i Mateo Kovačić za Chelsea. GOLOVI

Bio je ovo četvrti uzastopni poraz Chelseaja u svim natjecanjima, te peti u zadnjih šest susreta.

Real Madrid i Chelsea susreli su se čak treću uzastopnu godinu, a zanimljivo u prethodne dvije godine ekipa koja bi slavila na koncu bi otišla do kraja osvojivši trofej.

Prošle sezone igrači Kraljevskog kluba su u četvrtfinalu porazili londonske Bluese, a potom preko Manchester Cityja i Liverpoola stigli do 14. europske krune. Godinu dana prije Chelsea je izbacio Real u polufinalu, a zatim u finalu svladao i Manchester City za drugi europski naslov.

Trilogija se nastavila i ove godine, a uz dvije uvjerljive predstave "Los Blancosa" koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Manchester Cityja i Bayerna, a engleski prvak je u prvom susretu na svom travnjaku slavio sa 3-0.

Kopirati
Drag cursor here to close