Liga prvaka

Chelsea lovi minus 0:2 protiv Reala, Milan i Napoli biju bitku za Italiju

Večeras od 21 sat igraju se prva dva uzvratna susreta četvrtfinala Lige prvaka, Chelsea dočekuje Real Madrid, a Napoli je domaćin AC Milanu.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2023. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Stamford Bridgeu Mateo Kovačić i društvo pokušat će nadoknaditi poraz 0:2 koji su im igrači Reala nanijeli golovima Benzeme i Asensija u prvom dvoboju na Santiago Bernabeuu.

Nakon tri utakmice u kojima je od Grahama Pottera preuzeo klub, Frank Lampard ima tri poraza, a njegov povratak na klupu Chelsea je polako pretvara u noćnu moru.

Momčad Chelseaja je sada u seriji od šest utakmica u kojima nije doznao kako je to napustiti teren s pobjedom u džepu, a još je porazniji podatak da je u tih šest utakmica izbjegao poraz tek u dvije, protiv Evertona (2:2) i Liverpoola (0:0).

Kada se tome pridodaju i tek tri zabijena pogotka, onda je jasno kako skupocjena kola nezaustavljivo jure prema provaliji.

Za prolazak u polufinale trebali motiviranim Madriđanima zabiti tri pogotka i pritom zaustaviti da bilo što prođe iza leđa vratara Kepe.

AC Milan pak ide na talijanski obračun u Napulj na stadion Diego Armando Maradona s minimalnom prednošću 1:0 iz prve utakmice.

Puno više neizvjesnosti trebalo bi biti upravo u ovom okršaju, u bitci za Italiju. Iako će, sasvim izvjesno, podići pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog prvenstva, Napoli u zadnje vrijeme ima puni problema s Milanom.

Nakon što ih je momčad Stefana Piolija vratila na tvorničke postave uvjerljivom pobjedom u Napulju, prošlog tjedna su Rossoneri izvojevali i minimalnih 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

U odnosu na njihovu prvu utakmicu Luciano Spalletti je prisiljen napraviti dvije izmjene, Kim Min-jae i Anguissa ne smiju igrati zbog kartona, ali zato se u sastav vraća golgeterska mašina Victor Osimhen.

Što se Milana tiče, gostujući sastav ima izuzetno povoljan zdravstveni karton pa će Pioliju biti svi igrači na raspolaganju.

Kopirati
Drag cursor here to close