Ne gube finala

Sevilla po sedmi put osvojila Europsku ligu

Prilikom izvođenja penala, Mancini je pogodio u nogu Bona, Ibanez stativu. Rui Patricio brani šut Montiela, ali je prerano krenuo s crte. Ponavlja se izvođenje, ovaj put je Montiel precizan.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sevilla ne gubi finala Eurokupova. Osvajala je Kup UEFA, počelo je tamo 2006. godine kada je razbila Middlesbrough. Nastavilo se preko Espanyola, Benfice, Dnipra, Liverpoola, Intera. Roma je bila sedma žrtva.

Treći put je Sevilla uzela ovaj trofej nakon izvođenja penala. U sezoni koja je bila više nego turbulentna sa Sevillu, na kraju je ih do trofeja doveo Jose Luis Mendilibar, koji je došao u trenutku kada je ova ekipa bila na 14. mjestu ljestvice sa samo dva boda više od predzadnje Almerije.

Finale je gledajući prilike na terenu bilo poprilično siromašno. Pokazano je čak 13 žutih kartona, često su igrači bili u verbalnim duelima, skakale su klupe, treneri ulazili u neke okršaje sa sucima, međusobno. U prvom dijelu Roma je uspjela stvoriti pritisak, visokim izlascima, što je Sevilli stvaralo puno problema. Spinazzole je prvi i jedini zaprijetio u prvih pola sata.

U 35. minuti, Cristante je jači u duelu s Rakitićem, Mancini gura u šansu Dybalu, ovaj je siguran. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Rakitić je pogodio stativu. Ako nije pogodio Rakitić jeste Mancini. Rakitić je dao desno za Jesusa Navasa na čiji centaršut stoper Rome usmjerava loptu u vlastitu mrežu.

Taylor je imao puno posla, u dva navrata je koristio VAR, ali nije bilo penala. Nešto prilika je bilo do kraja regularnog dijela, Pellegrini je iz slobodnog udarca našao samog Belottija koji u padu nije zabio.
Rui Patricio obranio udarac Susa, dok je Fernando šutirao pored gola. U produžetku uglavnom varnice na terenu, skoro nikakav ritam, na kraju je iz prekida Smalling pogodio prečku.

Prilikom izvođenja penala, Mancini je pogodio u nogu Bona, Ibanez stativu. Rui Patricio brani šut Montiela, ali je prerano krenuo s crte. Ponavlja se izvođenje, ovaj put je Montiel precizan. Pogodio je zadnji u finalu Svjetskog, sada u finalu Europske lige.

Osim samog naslova pobjednika ovog natjecanja, ovo je finale imalo još jednu težinu. S obzirom na to da ni jedna od ove dvije momčadi kroz svoja nacionalna prvenstva nije osigurala igranje u Ligi prvaka iduće sezone, pobjednik je kao nagradu dobivao odlazak u to elitno natjecanje što je zaslužila Sevilla.

Kopirati
Drag cursor here to close