Europska liga

Sevilla razbila United za polufinale, prošli i Juventus te Bayer (L)

Ivan Rakitić bio je asistent za drugi gol Seville u 3:0 domaćoj pobjedi protiv Manchester Uniteda u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige kojom se španjolski sastav plasirao u polufinale tog natjecanja.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da je prva utakmica prije tjedan dana završila 2:2, Andalužanima je ova uvjerljiva pobjeda bila više nego dovoljna za prolazak u polufinale.

Prvo je nakon velike pogreške gostujuće obrane poentitao En-Nesyri. Marokanski je napadač postigao pogodak u 8. minuti nakon što je Maguire nonšanlatno reagirao na 20-ak metara od svojih vrata.

Rakitić je u 47. minuti izveo udarac iz kuta, a u skoku pred golom najviši je bio Bade i glavom zatresao mrežu.

Sevillin treći, a svoj drugi pogodak postigao je En-Nesyri u 81. minuti kada mu je loptu poklonio De Gea. GOLOVI

Sevilla će u polufinalu u svibnju igrati protiv Juventusa koji je u četvrtfinalu izbacio Sporting iz Lisabona.

Nakon pobjede Juventusa 1:0 u prvoj utakmici u Torinu, u uzvratu je u Lisabonu bilo 1:1.

Gosti su poveli preko rabiota koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima domaćih u 9. minuti, no samo 10 minuta kasnije upravo je Rabiot skrivio kazneni udarac napravivši prekršaj na Ugarteu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Edwards. GOLOVI

Kako se rezultat više nije mijenjao, Juventus je prošao dalje s minimalnih 2:1.

Do polufinala je stigao je i Bayer iz Leverkusena koji je kao gost u Bruxellesu svladao Union Saint-Gilloise 4:1, a kako je u prvoj utakmici prije tjedan dana bilo 1:1, njemački je sastav slavio s ukupnih 5:2.

Utakmica je odlično krenula za Bayer jer je već u 2. minuti Diaby pogodio za vodstvo. Preed kraj prvog poluvremena Bakker je u 38. minuti povisio na 2:0, da bi Frimpong iz protunapada u 60. minuti postigao i treći gol za Bayer.

Terho je preciznim udarcem sa 16 metara u 64. minuti vratio nadu domaćima, no sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Hložeki koji je u 79. minuti iskoristio odlično dodavanje Frimponga za konačnih 4:1. GOLOVI

Kopirati
Drag cursor here to close