Serijski 'počinitelj'

Sevilla još jednom u finalu Europske lige

Sevilla je izbacila Juventus, nakon produžetka, rezultatom 2:1 i igrat će s Romom koja je u uzvratnom polufinalnom dvoboju odigrala protiv Bayera u Leverkusenu 0-0 i time obranila prednost od 1-0 iz prvog dvoboja.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2023. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Seville i Rome igrat će u finalu Europske lige 31. svibnja u Budimpešti.

Sevilla je na Sanchez Pizjuanu bila bolja od Juventusa rezultatom 2-1, nakon produžetara. Prva utakmica u Torinu završena je rezultatom 1-1.

U prvih 20-ak minuta susreta u Sevilli, domaćini su dominirali susretom i često se u solidnim prilikama našao Ivan Rakitić, ali nije uspio postići pogodak. Doduše, nisu uspjeli niti gosti.

Odlično je potom Youssef En Nesyri primio centaršut u šesnaestercu i pucao je oštro u desnu stranu gola, ali se golman odlično bacio i izbio loptu u 25. minuti susreta.

u 43. minuti je Juventusu poništen gol. Danny Makkelie rekao je da je zaleđe prethodilo golu Rabiota i kratko je trajalo slavlje Juventusa. Dapače, ubrzo su igrači Seville tražili penal u sudačkoj nadoknadi nakon što je Bono pao u kaznenom prostoru, ali sudac je nakon konzultacije s VAR-om odlučio da penala nema.

Gol je napokon viđen u 65. minuti! Dušan Vlahović je poslao odbijanac po sredini gola i doveo Juve u vodstvo 1-0.

U 72. minuti je izjednačio Suso! Došao je do lopte i uputio snažan udarac sa velike udaljenosti za 1-1.

Utakmica je potom otišla u produžetke, a Erik Lamela je skočio na centaršut i lijepo glavom zabio uz lijevu stativu za 2-1 Seville.

Acuna je do kraja zaradio drugi žuti karton i ranije napustio teren, ali je Sevilla izdržala i na kraju prošla u finale gdje ih čeka Roma.

Kopirati
Drag cursor here to close