City za sada na vrhu

Šestica Cityja, Doku četiri puta asistirao

Osim jednog gola, pojačanje skupo 60 milijuna eura je još četiri puta asistirao za gol, što se baš često ne viđa na nogometnim terenima.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2023. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vikend je na terenima Premiershipa otvoren ranom utakmicom Fulhama i Manchester Uniteda. Na kraju je odluka pala u 91. minuti, Bruno Fernandes je pogodio nakon velike gužve u kaznenom prostoru domaćih i nevjerojatne reakcije igrača Fulhama koji nisu uspjeli izbaciti loptu nakon tri pokušaja.

Ova pobjeda Manchester Uniteda je došla nakon dva vezana uvjerljiva poraza, pa je igrače prije utakmice na stadionu dočekao natpis "Play like you mean it".

Za razliku od Uniteda, City ide u ritmu. Danas je nova žrtva bio Bournemouth. Završilo je teniskih 6:1, belgijski nogometaš Jeremy Doku je bio posebna priča. Osim jednog gola, pojačanje skupo 60 milijuna eura je još četiri puta asistirao za gol, što se baš često ne viđa na nogometnim terenima.

Dodavao je Bernardu Silvi (dva puta) Akanjiju i Fodenu. Jedan gol je djelo Akéa. Počasni za goste je uspio postići Sinisterra. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu, dok Gvardiol nije ulazio u igru.

Odličnu utakmicu su odigrali Brentford i West Ham. Gosti su imali 0:1, 1:2 do 55. minute kada je autogol postigao Konstantinos Mavropanos. Nathan Collins je u 69. minuti kreirao veliki preokret.

Prvu pobjedu u sezoni ostvario je Sheffield United premda se unatoč tome nije pomaknuo s posljednjeg mjesta ljestvice. Dramatično je Sheffield Utd. došao do premijernog slavlja, pobijedio je pred svojim navijačima Wolverhampton 2:1 jedanaestercem u 100. minuti kojeg je realizirao Norwood.

Crystal Palace je u gostima svladao Burnley 2:0 golovima Schluppa i Mitchella, dok su Everton i Brighton odigrali 1:1. Tragičar je bio domaći igrač Young koji je u 84. minuti dao autogol i onemogućio svojoj momčadi tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close