United poražen

Manchester City bez problema u velikom derbju

Kakvu smo utakmicu gledali na Old Traffordu, najbolje potvrđuje i podatak kako je najbolje ocijenjeni igrač Uniteda bio golman Onana.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2023. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti put u posljednjih šest utakmica, Manchester City je izašao kao pobjednik iz velikog gradskog derbija. Treći put je to bilo rezultatski vrlo uvjerljivo. U prvom ovosezonskom okršaju Manchester City je slavio na Old Traffordu 3:0, zasluženo, bez većih problema.

Jedan igrač je opet bio u centru pažnje, Erling Haaland koji je pa skoro sam savladao susjede. Postigao je dva gola i dodao je jednu asistenciju. Haaland je do prvog pogotka stigao preciznim udarcem s bijele točke u 26. minuti.

Højlund je povukao Rodrija poslije izvođenja slobodnog udarca. Paul Tierney je pokazao na penal, pomoćni sudac je odigrao svoju ulogu, VAR također. Sve do samog finiša prvog poluvremena gledali smo poprilično monotonu utakmicu, dominaciju Cityja.

Onana je imao pune ruke posla, za razliku od kolege Ederson koji je odradio ono što treba. Recimo zaustavio vrlo neugodan šut McTominaya u samom finišu prvog dijela. Početkom drugog dijela ni Onana ništa nije mogao napraviti. Grealish je kratkim dodavanjem proslijedio loptu Bernardu Silvi na lijevoj strani, Portugal naravno centrira, Haaland nema problema.

Možda je utakmica mogla biti otvorenija do kraja da je recimo Rashford pogodio u 69. minuti, ali nije. Dvije minute kasnije Haaland je umalo stigao do hat-tricka. Grealish ga je proigrao između nepouzdanih braniča Uniteda - Maguirea i Jonesa - no Onana je pravovremenim izlaskom i dobrim postavljanjem obranio izvrsnu šansu.

Kad već Norvežanin nije mogao do trećeg gola, jeste do asistencije U 80. minuti Rodri je zapucao, Norvežanin je poslužio Fodena koji postavlja konačan rezultat. Kakvu smo utakmicu gledali na Old Traffordu, najbolje potvrđuje i podatak kako je najbolje ocijenjeni igrač Uniteda bio golman Onana.

Nakon ove pobjede City se bodovno izjednačio s Arsenalom. Ima dva boda manje od vodećeg Tottenhama, dok je United osmi s 15 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close