Nakon 12. vezanih poraza

Arsenal napokon savladao Manchester City

Statistika je pokazala kako su igrači Cityja imali tek četiri udarca prema golu Arsenala što je najmanje za jednu ekipu koju je vodio Guardiola još od travnja 2010. godine i utakmice Barcelona - Espanyol.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2023. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon su dočekali navijači Arsenala. Jednu pobjedu u prvenstvenom duelu protiv Manchester Cityja, nakon 12. uzastopnih poraza. Realno u jednom od lošijih međusobnih duela, koji je obilježilo taktičko nadmudrivanje. Koje je trajalo skoro cijelu utakmicu.

Na kraju je presudio detalj iz 86. minute. Dugom loptom je Tomiyasu pronašao Havertza, ovaj proigrao Martinellija. Brazilac šutira s ruba kaznenog prostora, pogađa u lice Akea, lopta mijenja smjer i vara golmana Manchester Cityja. Sva trojica igrača koja su sudjelovala u akciji kod gola su ušli s klupe.

Za prvo slavlje Arsenala u međusobnim dvobojima nakon 2015. godine. Do tog trenutka smo malo toga vidjeli na terenu. Kombiniralo se, čak dobrim dijelom utakmice u zadnjoj trećini jednog i drugog sastava. Arsenal je imao problema s iznošenjem lopti u ranoj fazi utakmice, Raya se u nekoliko navrata kockao, ali to Arsenal nije skupo platio.

Na poluvremenu ovog susreta u studijskoj analizi najviše se pričalo o prekršajima koje je napravio Kovačić. Oba su bila oštra, za prvi na Odegaardu je dobio žuti iako je VAR pregledavao moguć crveni, dok za drugi nad Riceu nije uopće sankcioniran. Kovačić je teren napustio u 68. minuti, Gvardiol je ostao do kraja.

Statistika je pokazala kako su igrači Cityja imali tek četiri udarca prema golu Arsenala što je najmanje za jednu ekipu koju je vodio Guardiola još od travnja 2010. godine i utakmice Barcelona - Espanyol.

Nakon utakmice u redovima Manchester Cityja je bilo i malo nervoze koja je kulminirala na ulasku u tunel, gdje su u verbalni duel ušli Haaland i Walker s jedne strane te trener Arsenala Nico Jover. Arsenal ima isti broj bodova kao i Tottenham (20), dok je City treći s dva manje.

Kopirati
Drag cursor here to close