Sjajni napadač Stuttgarta

Serhou Guirassy rekorder Bundeslige

Učinak napadača Stuttgarta posebno je impresivan ako se zna da su Zlatnu kopačku prošle sezone podijelili Niclas Füllkrug i Christopher Nkunku – s po 16 golova.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serhou Guirassy je za sada najveća priča Bundeslige. Nogometaš Stuttgarta je proteklog vikenda stigao do brojke od 13 postignutih golova u prvih sedam kola Bundeslige, što nikome prije njega nije uspjelo.

Prethodno je nakon prvih sedam kola u sezoni Robert Lewandowski bio najučinkovitiji s 11 golova (2020/21) no sada ga je Guirassy nadmašio. Poljak je tada postavio rekord cijele sezone,
strijelac je bio ukupno 41. put.

Učinak napadača Stuttgarta posebno je impresivan ako se zna da su Zlatnu kopačku prošle sezone podijelili Niclas Füllkrug i Christopher Nkunku – s po 16 golova.

Guirassy je svoj račun otvorio s dva pogotka u ‘petardi’ protiv Bochuma u prvom kolu. Kasnije je zabio jedini gol svoje momčadi u 5:1 porazu od RB Leipziga. Stuttgart je u trećem kolu deklasirao Freiburg s dva pogotka 27-godišnjeg napadača.

Video: Serhou Guirassy

Gvinejac je bio posebno učinkovit nakon povratka s reprezentativne stanke – u četiri je susreta zabio čak osam golova. Triput je svladao vratara Mainza, protiv Darmstadta je dvaput pogodio mrežu.

Samo je Köln ove sezone zaustavio Serhoua, ali Stuttgart je i tada slavio. Giurassyjev hattrick donio je preokret i trijumf protiv Wolfsburga, a Stuttgart je bio čak i prvi prije nego što je Bayer Leverkusen svladao Köln.

Guirassy je najučinkovitiji igrač Bundeslige, a slijede ga Bayernova zvijezda Harry Kane s 8 golova i Bayerov napadač Victor Boniface sa 7, te Wolfsburgov "toranj" Jonas Wind.

Kopirati
Drag cursor here to close