Demirović strijelac

Stuttgart preuzeo vrh tabele

Gerhardt je osigurao vodstvo gostima koje je trajalo sve do 67. minute. Onda je uslijedio show Serhoua Guirassyja u trajanju od 15-tak minuta.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi lider u Bundesligi je barem za jednu večer Stuttgart. Koji je posljednjih godina prošao puno toga najviše lošeg. Međutim, ove godine stvari izgledaju dosta dobro.

Iako danas nakon prvog dijela utakmice protiv Wolfsburga svari nisu izgledale dobro. Gerhardt je osigurao vodstvo gostima koje je trajalo sve do 67. minute. Onda je uslijedio show Serhoua Guirassyja u trajanju od 15-tak minuta. Ovaj nekada mladi reprezentativac Francuske, danas Gvineje je kompletirao hat trick za slavlje Stuttgarta.

Zahvaljujući sjajnom periodu u drugom poluvremenu, Borussia Dortmund je upisala četvrtu pobjedu zaredom. Nakon nule u Ligi prvaka Edin Terzić je napravio nekoliko izmjena u sastavu. Zaigrali su od prve minute Wolf, Ryerson je završio na lijevoj strani, Nmecha i Bynoe-Gittens startali su umjesto Özcana i Brandta.

Početak utakmice je obilježio reprezentativac Füllkrug koji je prvo osigurao prednost svojoj ekipi, a onda je malo i nespretno postigao autogol. Ekipa u VAR sobi je bila poprilično aktivna, s obzirom na to da se aktivirao tri puta. Prvo su poništeni golovi Füllkruga, Krala, na kraju je uz asistenciju VAR dosuđen jedanaesterac koji je u gol pretvorio Bonucci za vodstvo Union Berlina 1:2. U drugom dijelu Schlotterbeck, Brandt i Ryerson kreiraju preokret za slavlje domaćih 4:2.

Prvo poluvrijeme duela Augsburga i Darmstadta nije ponudilo neka velika uzbuđenja. Zato su u nastavku gledatelji na WWK-Areni vidjeli tri gola. Skarke je osigurao vodstvo gostima u 52. minuti, dok je njihovu prednost udvostručio Kempe s bijele točke. Reprezentativac BiH, Ermedin Demirović se upisao u strijelce četiri minute prije kraja, ali njegova ekipa nije mogla do boda.

Najveće iznenađenje je napravila ekipa Bochuma koja je uspjela ostati neporažena u Leipzigu. Manuel Riemann je bio junak utakmice, golman gostiju je obranio dva penala. Po jedan u svakom poluvremenu. Prvo je zaustavio šut Xavija, nakon toga i onaj Forsberga.

Kopirati
Drag cursor here to close