Bundesliga

Stuttgart prvo poluvrijeme prkosio Leipzigu, a onda pregažen

U prvoj utakmici 2. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig je na svom terenu svladao Stuttgart s 5-1 (0-1).
Sport / Nogomet | 25. 08. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su neočekivano bili u vodstvu nakon prvih 45 minuta. Serhou Guirassy (35) zabio je svoj sedmi pogodak u posljednje četiri utakmice.

Nakon što su gosti na odmor otišli s prednosti, u nastavku je igrala samo domaća momčad koja je preokrenula golovima Henrichsa (51), Olma (63), Opende (66), Kampla (74) i Simonsa (76).

Henricks je u 51. zabio za 1-1, da bi onda za preokret zabio Openda dvije minute kasnije. No, pogodak skupocjenog pojačanje je ipak poništen, no Švabe su već tada mogle vidjeti što im se sprema.

U 63. minuti je Olmo na asistenciju Simonsa zabio za 2-1, da bi onda tri minute kasnije treći pogodak za RB Leipzig postigao Openda.

Do kraja utakmice se u listu strijelaca upisao i Kampl (74.), dok je Simons dvije minute kasnije postigao konačni rezultat.

GOLOVI

Zanimljivo, Stuttgart je u prvom kolu također zabio pet pogodaka (5-0 protiv Bochuma), da bi u drugom osjetili kako je primiti isto toliko.

Oba sastava sada imaju po tri boda.

U sljedećem kolu RB Leipzig ide u goste Union Berlinu, dok Sosin Stuttgart na domaćem terenu dočekuje neugodni Freiburg.


Standings provided by Sofascore

 

Kopirati
Drag cursor here to close