Nakon skoro 13 godina

Šeik Mansour večeras tek drugi put uživo gleda svoj Manchester City!

Stvari su se počele mijenjati onog trenutka kada se bivši gazda Thaksin Shinawatra, prijatelj Pairoj Piempongsant upoznao sa šeikom Mansourom iz Abu Dhabija koji je pristao kupiti klub.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2023. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šeik Mansour stiže na veliko finale večeras. Ništa neobično, ipak je on vlasnik Manchester Cityja. Za očekivati je kad si "gazda" da si prisutan na stadionu, među igračima, na svakoj utakmici. Šal oko vrata, itd.. Barem znamo kako stvari funkcioniraju kod nas.

Abu Dhabi United grupa, iza koje stoji šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, član kraljevske obitelji i jedan od najutjecajnijih ljudi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kupila je Manchester City u rujnu 2008. godine za nešto više 200 milijuna eura, te osigurala 90 posto udjela u klubu. Stvari su se počele mijenjati onog trenutka kada se bivši gazda Thaksin Shinawatra, prijatelj Pairoj Piempongsant upoznao sa šeikom Mansourom iz Abu Dhabija koji je pristao kupiti klub.

Mansour se nakon kupovine Manchester Cityja prvi put s igračima upoznao nakon 15 mjeseci. Iako je gazda, iako ima novca na bacanje, čovjek jednostavno ne osjeti potrebu da se kako bismo mi rekli "petlja" u sve. Barem kada je u pitanju City. Naravno, imao je čovjek i nekih drugih poslova, pa je osnovao 2013. godine New York City, a godinu potom kupio je i australski Melbourne City. Manchester City je posljednji put gledao na stadionu 2010. godine, kada je njegov klub upisao domaću pobjedu 3:0.

Šeik je već doletio u Istanbul svojim privatnim zrakoplovom kako bi uživo gledao momčad Pepa Guardiole u lovu na povijesno osvajanje Lige prvaka, ali i trostruke krune, jer je City ranije osvojio FA kup i Premier ligu. Liga prvaka bi trebala biti samo konačna potvrda sjajne sezone, ali i Mansourove vladavine.

Kopirati
Drag cursor here to close