Izbjegao odgovor o Džeki...

Inzaghi: Čeka nas najbolja momčad na svijetu

"Najbitniji će nam biti vezni red kojem moramo parirati, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu", reći će trener Intera.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je u finalu Lige prvaka. Kada je to realno malo tko očekivao. Tamo gdje su posljednji put bili 2010. godine. Opet, gledajući statistiku i imena klubova u finalima, Inter je posljednji iz Italije koji se okitio naslovom prvaka Europe.

Do finala su prošli Porto, Benficu, Milan, u fazi po skupinama su ostavili iza sebe Barcelonu. Simone Inzaghi ima priliku večeras napraviti nešto što od njega nitko nije očekivao. Osvojiti Ligu prvaka. Ipak, za tako nešto će morati njegova momčad ponuditi najviše u odnosu na bilo koju drugu utakmicu koju su igrali ove sezone.

"Znamo kakvu utakmicu igramo. Čeka nas najbolja momčad na svijetu, vrlo težak protivnik. Ali ne smijemo biti u strahu, nismo bez razloga u finalu, a to ćemo i dokazati. Najbitniji će nam biti vezni red kojem moramo parirati, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu. Ovo će nam biti 57. utakmica u sezoni. Neke smo zasluženo izgubili, a u nekima zasluženo slavili. Imamo priliku upisati se u povijesti napraviti ono što je Inter postigao 2010. godine, osvojiti Ligu prvaka...

Govorio je Inzaghi na presici o tome kako će pokušati zaustaviti Haalanda, ali ne i o tome hoće li Edin Džeko početi utakmicu u prvih jedanaest.

"Znamo koliko je on opasan. Pripremili smo recept kojim bismo ga mogli zaustaviti, ali cijela ekipa morati obratiti pažnju i na ostale igrače. City se izvrsno brani i izvrsno napada, ali mi moramo igrati našu igru."

Novinare je zanimalo hoće li od prve minute uz Lautara Martineza startati Edin Džeko ili Romelu Lukaku?

"Imamo još jedan trening, a Mhitarjan pokazuje pozitivne znakove i odlučit ću hoću li ga koristiti od početka ili ga ubaciti tijekom utakmice", u potpunosti je ignorirao pitanje nakon čega su novinari odustali od namjere da saznaju ime centarfora za susret, dan prije utakmice. 

Kopirati
Drag cursor here to close