Pep o Interu prije večerašnjeg finala

Guardiola: Opasni su zbog visokog presinga

"Imamo Premiership i FA Kup, ali ako ne pobijedimo u subotu, onda će sve izgledati besmisleno. Bit će to utakmica s mnogo poteškoća, nije lako napasti obrambeni sustav Intera", pojasnio je Guardiola.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2023. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svega što je osvojio kao trener, mnogi se pitaju je li ovo posljednja prilika za Pepa Guardiolu na klupi Manchester Cityja? Napravili su puno posljednjih godina, međutim kada je u pitanju Europa na uložene novce i igrački kadar premalo.

Tek jedno finale Lige prvaka. Guardiola kao trener je uspio dva puta otići do kraja, oba puta na klupi s Barcelonom. Gledajući ovu sezonu, rezultate, po mnogima je City favorit, ali opet. Osvojen je naslov prvaka Engleske, FA Cup, ali Liga prvaka je očito "prioritet".

"Ovdje sam naučio da pretjerano uzbuđenje ne valja. Imamo Premiership i FA Kup, ali ako ne pobijedimo u subotu, onda će sve izgledati besmisleno. Bit će to utakmica s mnogo poteškoća, nije lako napasti obrambeni sustav Intera. Moramo imati puno ritma i strpljenja, pravi tempo u ovakvim je utakmicama najvažnija stvar. Ako ga nemate, postajete anksiozni", rekao je Guardiola kojeg mnogi stručnjaci upozoravaju da bi mogao imati problema s protivničkih 3-5-2, koje forsira kolega na suprotnoj strani.

"Kada bih vam sada objašnjavao zašto sam igrao onako kako jesam, sve bi vam izgledalo logično i jednostavno. Postoje neke sličnosti u pristupu između tadašnjeg Chelseaja i sadašnjeg Intera, ali nije to isto. Ako izgubimo griješim, ako pobijedimo u pravu sam. To moraš prihvatiti u ovom poslu. Nadam se da ćemo sada malo bolje napadati", naglasio je Pep koji se još jednom dotakao momčadi Intera.

"Opasni su zbog visokog presinga. Imaju sjajnu momčad, a među igračima koje bi istaknuo svakako je njihov golman Andre Onana. Volim gledati kako Bastoni igra na lijevoj strani. Kvaliteta kojom se povezuje s napadačima je nešto što ćemo pokušati braniti. Pogledao sam puno utakmica Intera tijekom pripreme za dvoboj. Ipak, na kraju će pobijediti onaj koji će biti bolji nakon 90 minuta. Povijesno gledano, Inter je veći klub od nas".

Kopirati
Drag cursor here to close