Egipat u polufinalu protiv Kameruna

Salah i Egipat zaustavili Vahu i Maroko

Igrala se deseta minuta produžetka kada je Salah je sjajno prošao po desnoj strani, a onda ubacio na drugu stativu gdje Trézéguet pogađa za 2:1. Pokušao je Maroko nešto napraviti u nastavku, ali prave prilike nije bilo.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2022. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni u trećem pokušaju Vahid Halilhodžić nije uspio dalje proći od četvrtfinala Afričkog kupa nacija. I opet je njegova reprezentacija eliminirana nakon produžetaka. Nakon Obale Bjelokosti koju je eliminirao Alžir 3:2 nakon produžetaka 2010. godine, Alžira koji nije prošao skupinu tri godine poslije, sada je Maroko jedan od favorita ovog turnira u po nekima finalu proje finala poražen od Egipta 1:2.

U najvažnijoj utakmici Maroko je definitivno ponudio najmanje, posebno u završnici kada su igrači Vahida Halilhodžića lovili zaostatak.

Maroko je dobro krenuo u utakmicu, već u trećoj minuti je uz pomoć VAR dosuđen jedanesterac koji u gol pretvara Sofiane Boufal. Egipat je do gola za 1:1 došao nakon kornera u 53. minuti.Abdelmonem je šutirao, golman Bounou je odbio loptu, ali samo do usamljenog i zaboravljenog Salaha kojem nije bilo teško postići gol.

U 76. minuti je došlo do gužve na terenu. Neuvjerljivi sudac Ndiaye je poprilično izritirao nekim odlukama igrače Egipta koji su postajali nervozniji. Nakon jednog duela došlo je do velike gužve, na kraju su žetu kartone dobili Mostafa Mohamed i Achraf Hakimi.

Tri minute kasnije veliku šansu je imao Maroko, Aguerd je šutirao, golman Egipta Mohamed Abou Gabal je intervenirao i loptu poslao skrenuo u prečku. Tomom prilikom se Gabal ozlijedio, ali je igru napustio tek u produžetku.

Tamo je Salah je sjajno prošao po desnoj strani, a onda ubacio na drugu stativu gdje Trézéguet pogađa za 2:1. Pokušao je Maroko nešto napraviti u nastavku, ali prave prilike nije bilo. Čak je Egipat bio bliži golu, kada je golman Maroka krenuo naprijed, ali iz jedne kontre Salah i drugovi nisu zabili iz kontre. Egipat će u polufinalu igrati protiv Kameruna.

Video: Egyptt vs Moroccoo 2−1 - Extеndеd Hіghlіghts & All Gоals 2022 HD
Kopirati
Drag cursor here to close