Domaćin u polufinalu

Kamerun prema očekivanju Burkina Faso iznenadila

Junak i dijelom tragičar dvoboja protiv Tunisa je bio Djibril Ouattara igrač marokanskog Olympic Safija. Ouattara je u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena postigao gol za prolaz dalje, ali je u 82. minuti zaradio crveni karton.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2022. u 23:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za domaćina turnira stvari se odvijaju kako je i planirano. Reprezentacija Kameruna je u polufinalu, dvije utakmice daleko od šestog naslova najbolje reprezentacije Afrike. U četvrtfinalu, debitant Gambija nije stvorila previše problema iako je držala nulu kako se to obično kaže do pete minute nastavka.

Tada je na scenu stupio Toko-Ekambi, prvi strijelac Lige Europe po skupinama, igrač Lyona. Prvo je nakon ubačaja Faija, a onda je sedam minuta poslije zabio iz blizine nakon proigravanja Hongla. Kamerun će u polufinalu u četvrtak igrati protiv pobjednika susreta Egipat - Maroko koji će se igrati u nedjelju u Yaoundeu.

Jedno od iznenađenja ovog turnira je Burkina Faso koje uopće nije bilo na završnom turniru prije tri godine u Egiptu. Selekcija koja u povijesti ima jedno finale, jedno treće i četvrto mjesto se sada našla u polufinalu. Junak i dijelom tragičar dvoboja protiv Tunisa je bio Djibril Ouattara igrač marokanskog Olympic Safija. Ouattara je u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena postigao gol nakon što se odličnim driblingom riješio suparničkog braniča te potom rutinirano zatresao mrežu.

Isti igrač je u 82. minuti morao pod tuš ranije, jer je isključen zbog udaranja laktom suparnika.Burkina Faso će u polufinalu u srijedu u Yaoundeu igrati protiv pobjednika susreta Senegal - Ekvatorijalna Gvineja koji će se igrati u nedjelju u Yaoundeu.

Kopirati
Drag cursor here to close