Mane s potresom mozga postigao gol

Hakimi sjajnim golom odveo Maroko u četvrtfinale

Samo deset minuta prije nego što je postigao gol Sadio Mane se žestoko sudario s golman Cape Verdea Vozinhom koji je za taj prekršaj dobio crveni karton nakon što je sudac pregledao VAR snimku.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2022. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maroko se prema očekivanju plasirao u četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija. Na Ahmadou Ahidjo stadionu u Yaoundé, reprezentacija koju mnogi svrstavaju u uski krug favorita je savladala Malawi 2:1 nakon preokreta. Rezultatski izgleda puno teže, nego što je to izgledalo na terenu, jer su Marokanci stvorili
veliki broj prilika, uputili su deset udaraca u okvir gola, ukupno 24 u cijeloj utakmici.

Međutim, Maroko nije imao dobro otvaranje utakmice. Malawi je iz jedne pomalo bezopasne akcije stigao do prednosti, vrlo lijepim golom Gabadinha Mhange koji je uhvatio na spavanju golmana Maroka Bounou. Nakon toga su igrači Maroka krenuli po izjednačenje, dok kojeg su došli tek u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Do tada je golman Malawija Thomu imao pet intervencija, jednom su igrači Maroka pogodili stativu, jednom prečku. Na kraju je glavom pogodio za 1:1 Youssef En-Nesyri. Čovjek odluke je bio Achraf Hakimi najveća zvijezda reprezentacije koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka dvadeset minuta prije kraja. Maroko će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Obala Bjelokosti - Egipat.

Video: Morocco vs Malawi 2−1 Extеndеd Hіghlіghts

 

Plasman u četvrtfinale je izborio i Senegal koji je napokon odigrao utakmica u skladu s kvalitetom momčadi. Mane je bio strijelac u 63.minuti, dok je otpor Cape Verdea slomljen u 92. minuti golom Dienga. Samo deset minuta prije nego što je postigao gol Sadio Mane se žestoko sudario s golman Cape Verdea Vozinhom koji je za taj prekršaj dobio crveni karton nakon što je sudac pregledao VAR snimku.

Video: AFCON 2021 | SADIO MANE HEAD INJURY |

Da stvar bude čudnija, Mane je ostao na terenu iako je zaradio dva teška udarca u glavu, a igru je napustio tek nakon što se srušio nakon postignutog gola. Čini se da je Mane s potresom mozga igrao nekih desetak minuta. Inače, Cape Verde je još u 21. minuti ostao bez Andradea. Senegal čeka pobjednika duela Mali - Ekvatorijalna Gvineja.

Video: Senegal 2-0 Cape Verde Hіghlіghts

 

Kopirati
Drag cursor here to close