Kamerun ipak prošao dalje

Komori do posljednjeg daha

Čovjek rođen u Nantesu, čitavu svoju igračku karijeru je proveo u Francuskoj, ali pravi trenuci slave su stigli su tek sada. Ovaj lijevi bek je preuzeo ulogu golmana i svakako je ušao u povijest afričkog ali i nogometa uopće.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2022. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika priča o maloj nogometno nepoznatoj državici je završila pomalo tužno na Afričkom kupu nacija. Vjerojatno nitko nije niti mogao sanjati da se u vremenima modernog nogometa može desiti nešto slično, ali valjda s ovom koronom su neke stvari postaju kako je to netko rekao prije određenog vremena u "novo normalno".

Domaćin afričkog Kupa nacija Kamerun plasirao se u četvrtfinale kontinentalnog prvenstva nakon što je u dvoboju osmine finala u Yaoundeu teškom mukom sa 2:1 pobijedio Komore, reprezentaciju na čijem golu je stajao Chaker Alhadhur, lijevi bek koji ima trideset godina.

Čovjek rođen u Nantesu, čitavu svoju igračku karijeru je proveo u Francuskoj, ali pravi trenuci slave su stigli su tek sada. Kako AFCON nije dozvolio Ali Ahamadi nastup bez obzira na to što je on na jutrošnjem testiranju bio negativan na koronavirus, Komori su ostali bez golmana jer je Salim Ben Boina ozlijeđen, a Moyadh Ousseini također pozitivan na koronavirus. Ukupno je 12 članova komorske delegacija, među kojima još petorica igrača, Kassim Abdallah, Alexis Souahy, Nakibou Aboubakari, Yacine Bourhane i Mohamed M’Changama, bilo među pozitivnim na koronavirus. Međutim uz sve probleme ova mala reprezentacija je pokazala kako se to bori za dres iste.

Kamerunu je put do pobjede olakšalo i isključenje Nadjima Abdoua već u sedmoj minuti utakmice. Etiopski sudac Bamlak Tessema Weyesa je provjerio video snimku i potvrdio svoju odluku. Domaća selekcije je povela golom napadača Lyona Karla Toko Ekambija, a na 2-0 je povisio Vincent Aboubakar u 70. minuti svojim šestim golom na prvenstvu.

Tračak nade Komorima je donio Youssouf M'Changama sjajnim golom iz slobodnog udarca u 81. minuti. No, za više od toga nije bilo dovoljno snage i vremena. Alhadhur se istakao s nekoliko pravih golmanskih intervencija. Nisu igrači Komora odustajali, do posljednjeg trenutka su se borili, a glavni sudac ovog susreta Weyesa se nije proslavio svojom odlukom da prekine jedan od posljednjih napada Komora na utakmici.

Video: Kamerun - Komori osmina finala 

Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv Gambije koja je pobijedila Gvineju sa 1-0. Pogodak odluke zabio je veznjak Bologne Musa Barrow u 71. minuti.Gvineja je najbliže golu bila u drugoj minuti sudačke nadoknade ali su prečka odnosno stativa bili saveznici Gambije. Prvo je Ibrahima Conte iskosa pogodio stativu, lopta se odbila do Josea Kantea koji je sjajno pucao, no golman Baboucarr Gayen je loptu skrenuo u prečku.

Kopirati
Drag cursor here to close