Izvlačenje skupina

S nestrpljenjem se očekuje današnji ždrijeb za SP 2022

Reprezentativci Hrvatske su si osigurali mjesto u drugom potu, dok će reprezentacija Srbije biti u trećoj jakosnoj skupini, što znači da se Vatreni i Orlovi mogu naći u istoj grupi u Kataru.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo očekivano izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo na rasporedu je danas (petak) u Dohi. Ždrijeb počinje u 18:00 po našem vremenu.

Jedino što je bilo poznato neovisno o poretku jest da će domaćin Katar imati status nositelja i biti automatski smješten u skupinu A.

Reprezentativci Hrvatske su si osigurali mjesto u drugom potu, dok će reprezentacija Srbije biti u trećoj jakosnoj skupini, što znači da se Vatreni i Orlovi mogu naći u istoj grupi u Kataru.

Preostale reprezentacije iz naše regije nisu uspjele izboriti plasman u Katar, a podsjetimo da je Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama bila četvrta u skupini, iza Francuske, Ukrajine i Finske, te ispred Kazahstana.

Zbog specifičnih okolnosti, ovo izvlačenje skupina proteći će u trenutku dok još uvijek nisu poznati svi sudionici Svjetskog prvenstva.

Zasad znamo 29 reprezentacija, čekaju se još tri, a popis će biti kompletiran u lipnju, po završetku preostalih kontinentalnih i interkontinentalnih doigravanja.

Iz Europe će stići još jedna reprezentacija - nakon što se Škotska i Ukrajina sastanu u Glasgowu, pobjednik te utakmice ići će u goste Walesu i onda će onaj tko trijumfira u tom dvoboju ići u neku od osam skupina koje ćemo saznati ovog petka.

Na čekanju je i reprezentacija Perua, oni će igrati protiv boljeg iz utakmice Australija - Ujedinjeni Arapski Emirati.

Jedan završni par doigravanja već je poznat: Kostarika - Novi Zeland.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca. Bit će ovo posljednje Svjetsko prvenstvo po dosadašnjem konceptu (32 reprezentacije podijeljene u osam skupina s po četiri).

Već od SP-a 2026., kojemu će domaćini biti Kanada, Meksiko i SAD, imat ćemo 48 reprezentacija na završnoj smotri.

Jakosne skupine uoči ždrijeba:

1. pot: Katar, Brazil, Belgija, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal

2. pot: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD, Hrvatska

3. pot: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

4. pot: Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Wales ili Škotska ili Ukrajina, Australija ili Ujedinjeni Arapski Emirati ili Peru, Kostarika ili Novi Zeland

Kopirati
Drag cursor here to close