Poznate jakosne skupine pred ždrijeb

Meksikanci i Amerikanci unutra, Kostariki baraž

Amerikancima su presudili Vargas i Contreras, čime je Kostarika osigurala dodatnu utakmicu baraža protiv Novog Zelanda.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2022. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo okončane su i u zoni CONCACAF. Gledajući povijest i prošlost rekli bi smo kako nema iznenađenja. Iako jeste Kanada ugrabila prvo mjesto, na SP-u ćemo gledati Meksiko i SAD. Amerikanci su poraženi od Kostarike u posljednjem susretu 2:0, ali idu na završni turnir kao trećeplasirana selekcija. Za njih jako važno da se vraćaju na veliku scenu, jer su propustili Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Amerikancima su presudili Vargas i Contreras, čime je Kostarika osigurala dodatnu utakmicu baraža protiv Novog Zelanda.

Meksiko je uz manje padove na kraju drugi. Savladan je El Salvador 2:0, pa je serija utakmica bez poraza stigla do brojke sedam.
Sustav kvalifikacija još mora razriješiti dvije dvojbe: Peru, kao predstavnik Južne Amerike, u dodatnim će kvalifikacijama razigravati s pobjednikom susreta Australija – Ujedinjeni Arapski Emirati. A zbog rata u Ukrajini prolongiran je i zaključni dio UEFA-inih kvalifikacija: Wales čeka pobjednika susreta Škotska – Ukrajina (taj bi se susret trebao odigrati u lipnju, ali već se kalkulira o mogućem pomicanju za rujan).

Uoči ždrijeba u petak kojim će se formirati skupine na Svjetskom prvenstvu, FIFA će obznaniti najnoviji ranking reprezentacija.
Jakosne skupine izgledaju ovako:

Prva skupina:Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal

Druga skupina:Nizozemska, Danska, Meksiko, SAD, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, Hrvatska

Treća skupina: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

Četvrta skupina: Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Peru ili Australija/UAE, Kostarika ili Novi Zeland, Wales ili Škotska/Ukrajina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close