Champions League

Rutinsko slavlje Benfice u Belgiji

U drugom susretu večeri Lige prvaka, igranom u srijedu, snage su odmjerili Club Brugge i Benfica, a portugalski sastav je gostujućom 2-0 pobjedom napravio veliki korak prema četvrtfinalu.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2023. u 23:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strijelci za Benficu bili su Joao Mario iz kaznenog udarca u 51. minuti, te David Neres u 88. minuti.

Club Brugge se po prvi put plasirao u osminu finala, nakon što je završio drugi iza Porta u teškoj skupini u kojoj su bili i Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Međutim, njihova je sezona od tada jako zastala.

Unatoč tome što je odveo Brugge do nokaut faze Lige prvaka, trener Carl Hoefkins dobio je otkaz, a momčad je preuzeo Scott Parker.

Međutim, niti Parker nije imao mnogo više uspjeha otkako je preuzeo momčd, njegova ekipa je ostvarila samo jednu pobjedu u njegovih osam mečeva na čelu i osvojila osam od mogućih 21 boda. Remizirali su u pet od zadnjih sedam susreta.

S druge strane, Portugalci su proteklog vikenda ispali od Brage u Kupu, a prije toga su izgubili samo jednu od 31 utakmice u svim natjecanjima ove sezone.

Iako je Benfica prva zaprijetila, Brugge je dominirao u prvih 20 minuta.

Međutim, kako je poluvrijeme odmicalo, Benfica je preuzela igru. Goncalo Ramos, Rafa Silva i Grimaldo stavili su Mignoleta na kušnju, no u prvih 45 minuta nije bilo golova.

U 44. minuti je Dennis Odoi spremio loptu glavom u gol Benfice.

Međutim, kratko je trajala proslava jer je bio u zaleđu.

Gosti su poveli u ranoj fazi drugog dijela. Jack Hendry je sapleo Ramosa, a sudac Davide Massa pokzao na bijelu točku. Joao Mario je pogodio za vodstvo gostiju.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika, a možda i oko putnika u četvrtfinale razriješene su u 88. minuti kada je Neves "ukrao" loptu neopreznoj obrani domaćeg sastava i poentirao za 2-0.

Video: CHAMPIONS LEAGUE (1/8): Club Brugge - Benfica 0:2 / 15.02.2023.
Kopirati
Drag cursor here to close