Liga prvaka

Adeyemi sjajnim bijegom donio pobjedu Borussiji

Nogometaši Borussije iz Dortmunda došli su do minimalne 1:0 pobjede nad Chelseajem u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Karim Adeyemi pretrčao je Enza Fernandeza i poentirao na efektan način.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2023. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnjem programu osmine finala Lige prvaka Borussia Dortmund je pogotkom Karima Adeyemija iz strašne kontre svladala londonski Chelsea.

U prvome dijelu Borussia Dortmund bila je ta koja je bila konkretnija, često su domaćini prijetili, ali je obrana Bluesa bila neprobojna. Međutim, i Chelsea je imao svoje šanse, točnije Joao Felix kojem je pripala i najbolja prilika u prvom poluvremenu kada je iz jako dobre pozicije pogodio gredu.

Imao je Portugalac još jednu dobru prigodu, ali je njegov udarac nakon povratne lopte Hakima Ziyecha završio u bloku.

Borussia Dortmund je prvi dio zaključila s 11 udaraca, a Chelsea, koji se orijentirao na kontre i polukontre četiri.

Ipak, u nastavak je bolje ušao Chelsea. Gosti su krenuli prema naprijed i kreirali nekoliko dobrih prigoda, Reece James odlično je gađao iz slobodnjaka, među prigodama se pronašla još jedna Felixa, koji je loše zahvatio loptu glavom, da bi u nastavku akcije Borussia Dortmund stigla do prednosti.

Karem Adeyemi krenuo je u silovitu kontru, pretrčao je najskupljeg igrača u povijesti Premier lige Enza Fernandeza, potom je zaobišao i Kepu, i ugurao loptu u praznu mrežu i Borussia je stigla do zasluženog vodstva.

Chelsea je veliku šansu za povratak u utakmicu imao u 78. kada su Bluesi izigrali domaćine po desnoj strani, lopta je došla do stopera Kalidoua Koulibalyja, koji silovito puca, Gregor Kobel brani, ali se lopta i dalje nastavila kretati prema golu, a stvar je za domaćine spasio Emre Can koji s crte izbija loptu.

Enzo Fernandez, koji je sukrivac za gol Dortmunđana, u 94. je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je Kobel bio siguran. Borussia je pobijedila i s minimalnom prednosti odlazi na uzvrat u London.

Kopirati
Drag cursor here to close